mcmarcin Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Witam, planuje w swoim megane zrobić coś takiego jak znalazłem u kolegi z forum: mam takie pytanie czy ktoś z was spotkał się już z taką modyfikacją może macie jakieś inne zdjęcia, pomysły jak to wykonać bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 No ciekawie, można by do tego zastosować jakiegoś palma. Nie wiem czy nie będzie za mały? Można by go jeszcze rozczłonkować i moduł GPS wyciągnąć na wierzch, tak by sygnał łapał bez problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmarcin Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 jak dla mnie to największym problemem jest upchanie monitora chciałbym tak maksymalnie jakiś 7 calowy. Myślałem jeszcze żeby zrobić coś takiego wysuwanego pod szybą ale to już bardziej skomplikowane w miejscu zegarka jest trochę za mało przestrzeni. Gdybym już założył taki monitor to myślałem nad podłączeniem pod to komputera daje to chyba największe możliwości od muzyki po filmy i gps internet i wiele wiele innych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2011 Z własnych kombinacji powiem tak, radio z mp3, a do filmów laptop lub ewentualnie navigacja z możliwością odblokowania win CE Mniej cudowania i taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmarcin Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 radio z mp3 mam nawigacja to tez by się znalazła ale ja chciałbym mieć coś innego w swojej megane coś niepowtarzalnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 To do ekranu (jakieś ~800zł za Lilliputa 7" z dotykiem) dolicz koszt komputera (coś na atomie czy via epia to z 500-600zł min, zasilacz picoPSU to od ~200 za najsłabsza wersję). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmarcin Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 jeszcze to przemyśle jednak koszty są trochę wysokie no i jeszcze zabawa w przeróbki lepiej kupić jakąś stacje multimedialną z wysuwanym monitorem znalazłem coś takiego tyle że nie wiem co to za firma i jak będzie się to sprawowało http://allegro.pl/sklep-dvd-z-gps-lcd-7-naviheaven-4x60w-divx-tv-bt-i1541840028.html co o tym sądzicie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lava1 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Po pierwsze wydaje mi sie że jednak wolałbym zamiast sprzętu niewiadomego (czyt. chińskiego) pochodzenia kupić coś uznanej firmy. W tej cenie może nie byłby to nowy sprzęt ale jednak pewniejszy. Ja od dłuższego czasu zastanawiam się natomiast czy nie dałoby się upakować całej nawigacji z wyświetlaczem od Scenica. W końcu były takie, a parę dni temu nawet widziałem na allegro taki zestawik do kupienia wyciągnięty z jakiegoś rozbitka. Problem tylko czy dałoby się to upchnąć pod daszek od Megane. A może trze baby było zastosować daszek od Scenica - może ktoś z was robił już taką rzeźbę. Inna sprawa to to, że obecne systemy mają o wiele większe możliwości poza radiem i nawigacją, np. TV, odtwarzanie DVD, kamery cofania, internet (można zrobić z samochodu HotSpot) czy inne cuda. Ciekawe jakby sprawdził się taki monitor wysuwany (albo wychylany - nie wiem jak to opisać), ale na górze deski rozdzielczej, Do tego podpięty jakiś komputer na Windows lub Linux. Koszt pewnie podobny to w/w sprzętu a możliwości raczej nieskończone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmarcin Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Też myślałem nad wysuwanym monitorem z deski tylko jak to zrobić raczej gotowych zestawów nie ma jak coś to podpasować od innego auta ale tez z tym może być problem Znalazłem jeszcze coś takiego ale to już bardzo pracochłonne zresztą jak wszystkie takie przeróbki http://sites.google.com/site/meganecoupecm/carpc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lava1 Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Niezła rzeźba, ale jak widać można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 co o tym sądzicie?? Naviheaven to typowa chińszczyzna i jak to z chińszczyzną jest, można trafić różnie W sieci opinie różne, ale raczej z naciskiem na badziew. Sam kiedyś miałem okazję pomacać ping-pongi (peiying) i tylko cena była plusem takiego radia, bo jakość wykonania i obsługa nie przekonywały do zakupu. http://sites.google.com/site/meganecoupecm/carpc Widziałem kiedyś lepszy patent z jeszcze większym grzybem na desce (wmontowany monitor 7" czy nawet 10", ale teraz znaleźć nie mogę. Mi akurat się to nie podoba (to już kwestia gustu, więc nie ciągnę tematu) i wręcz prosi się o interwencję jakiegoś gnoja z łomem :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mcmarcin Opublikowano 15 Kwietnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Kwietnia 2011 A dało by rade upchnąć nakładkę deski rozdzielczej ze senica w zwykłym megane?? Chodzi mi o coś takiego http://moto.allegro.pl/nakladka-deski-renault-scenic-rx-4-europa-i1562773673.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Ja od dłuższego czasu zastanawiam się natomiast czy nie dałoby się upakować całej nawigacji z wyświetlaczem od Scenica. Od Scenica nie podejdzie - zupełnie inna deska. W megankach też się trafiały nawigacje fabryczne. Radio z wysuwanym ekranem - w przystępnej cenie będzie to tylko badziewny chińczyk, jakość wykonania to tragedia. Poza tym, niefabryczne radio w megance jest trochę głębiej osadzone i może być problem z wysuwaniem ekranu. Dodatkowy minus to to, że trzęsie się to na każdym dołku. Moim zdaniem, najprostsze rozwiązanie to jakiś stary laptop, do niego zasilacz, podłączyć ekran, sterowanie i gotowe. Ja tak miałem u siebie rozwiązane, laptop wisiał w bagażniku, kable poprowadzone były do przodu i już. Laptop Dell C500 + oryginalna stacja dokująca, jak chciałem coś zainstalować nowego to podchodziłem, pstryk i laptop w ręku. Żeby podłączyć, wystarczyło wsunąć lapka w stację i działało. Miałem tam muzykę, jakieś filmy, nawigacja. Problemem było sterowanie, chciałem zrobić touchpad, ale nie ma gdzie zamocować. Duża klawiatura też była problemowa bo pod fotelem nie będę jej trzymał. Znalazłem klawiaturę przemysłową, bardzo małą i wygodną, ale koszt 200euro mnie sprowadził na ziemię. Projekt został wycofany, zostało radio z dvd i ekran fajnie działa. Rzeźba rzeźba i jeszcze raz rzeźba panowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lava1 Opublikowano 16 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Kwietnia 2011 A masz gdzieś choćby zdjęcia meganki Ph I z fabryczna nawigacją ? Ja jeszcze nie widziałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 17 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Kwietnia 2011 w megane phI nie było, w phII owszem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi