nane Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 :cry: gdzie on sie znajduje jak mam sie do niego dostac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Poszukaj w komisach lub na allegro :) Nie pisze się "dostać" tylko "kupić" :-> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 nane, a gdzie Ty w dTi masz silniczek krokowy :) :roll: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 No właśnie ?Może chodzi o EGR ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Danielossss, "jak sie do niego dostać", a nie "gdzie go dostać" gojgien, - a w dieslu nie ma silniczka krokowego? Co steruje ilością powietrza na biegu jałowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nane Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Danielossss, tak mi wmówili na cafe alegro sam sie dziwłem ale przez kilka osób wiezyłęm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 W dTi brak silnika krokowego oraz brak elektrycznej pompki paliwa w zbiorniku -jest tylko mechaniczna w pompie wtryskowej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Więc co dozuje powietrze??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitandi Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Powietrze dozuje przepływomierz powietrza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 [Cięcie] Błąd kolego -przepływomież tylko zlicza ilość powietrza,a silnik pobiera tyle ile mu potrzeba . Proszę się stosować do regulaminu forum i nie cytować całości postów, na które odpowiadasz bezpośrednio pod nimi - Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2007 Lewy, nie wiem jak jest w dieslach z common rally (czy jakoś tak) ale w dTI nie ma " dozownika" powietrza, jest to silnik wolnossący rozbudowany o turbinę i chłodnicę powietrza doładowania. Za wolne obroty natomiast odpowiada zawór regulacji kąta wyprzedzenia zapłonu a tym samym, obrotów biegu jałowego. Jest to ustrojstwo zabudowane na pompie wtryskowej i kosztuje około 800 PLN w ASO. Przerabiałem temat: http://megane.ruzam.pl/viewtopic.php?t=2605 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 1. Skoro ma turbinę to nie jest wolnossący. Chyba, że chodzi Ci o to ze do wolnossącego 1,9D dorzucili turbinę. Ale 1,9D miał silniczek krokowy, niby czemu 1,9dTi nie miałby go mieć. 2. Kąt wyprzedzenia zapłonu w dieslu? Możesz przyblizyć to zagadnienie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kisand Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 1,9D dorzucili turbinę. Ale 1,9D miał silniczek krokowy 1.9 dTi -wtrysk bezpośrebni+pompa wtryskowa sterowana elektronicznie+w zależności od mocy chłodnica powietrza doładowanego.Ani w tym ani w 1.9D nie widziałem silniczka krokowego .Coś Ci się kolego pomyliło .Ja mam 1.9 dTi 80 kucyków i bez intercollera,a tym bardziej bez silniczka krokowego .EGR i przepływomież jest . Pozdrawiam Prezesa . [ Dodano: 2007-08-16, 20:20 ] nie cytuje całego postu Prezesie . :) ps - dzięki za pozdrowienia - na przyszłość wolałbym jednak na PW ;-) Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Więc kto w końcu mi wytłumaczy, jak są regulowane obroty jałowe w dieslu? Ile tego powietrza zasysa na jałowym skoro nic tego nie reguluje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 16 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 16 Sierpnia 2007 własciwie elektrozawór regulacji konta wtrysku- długo by pisać, więc podaję gdzie szukać: ftp://renault:[email protected]/Manuale/Megane/ pobrać: Megane dTi.pdf detalicznie strony od 09 do 13 i od 17 do 20. jednak polecam całość :evil: niech szlag trafi zameszczanie załączników na tej stronie!! :evil: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi