Lucass Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Kwietnia 2011 Witam , jestem posiadaczem Renault Megane III Coupe 2010r. Mam w niej 2.0 silnik benzynowy z 140 KM . Samochód jest dobry, ale chciałbym zwiększyć o wiele jego możliwości. Może jakieś propozycje, jestem z Trójmiasta. Zależało mi by na zwiększeniu mocy silnika, a może też dołożeniu turbiny , Proszę o pomoc ; ) Z góry dziękuje i pozdrawiam ; ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sick6 Opublikowano 25 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2011 mi sie wydaje, ze jak chcesz zrobic porzadny tuning to nie w Polsce. Chyba, ze jest ktos ktory juz to zrobil. Niedlugo bede w moja wkladal nowa rure i chiptuning i w tym celu jade do Niemiec prawdopodobnie w lato. Jak cos to powiem ile i jak to bylo zrobione razem ze zdjeciami jak w koncu sie wybiore Pozdrawiam Coś kolega nieuważnie przeczytał regulamin. Należy stosować pl-literki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkoza Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Sick6, kolega Lucass, ma silnik wolnossący więc u niego chip tuning nie przyniesie zbyt dużych wzrostów mocy. Tak naprawdę tego silnika nie da się wzmocnić tanim kosztem. Żeby mówić o jakiś sensownych wzrostach mocy trzeba wyłożyć naprawdę duuuuuużo kasy i silnik kompletnie przekonstruować. Dołożenie turbo też nie jest takie super proste + pytanie czy skrzynia i sprzęgło wytrzymają nowy moment obrotowy (lub jak długo wytrzymają). Moim zdaniem gra niewarta świeczki. Szybciej i taniej sprzedać to autko i kupić coś z mocniejszym silnikiem/bardziej podatnym na tuning i wtedy dumać nad modzeniem. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arni88 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 (edytowane) Lucass przykro mi to mówić ale dłubanie N/A dużych przyrostów ci nie da, a wręcz jest to nie opłacalne.. PS: Sick6 Jak chcesz coś dłubać przy nowej RS to polecam zapoznać się z lekturą... może się przyda. http://www.racingforum.pl/index.php?showto...0&start=260 Edytowane 1 Września 2012 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sick6 Opublikowano 26 Kwietnia 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2011 arni88, dzięki za to. Napewno się przyda do porównania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fido Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 A co z silnikiem 1.9 dci 130 km czy on wytrzyma zmiane oprogramowania??? te bezpieczne 30 % ????? :D Czy ktoś próbował ??????? proszę o info,,,,,,,,,,,,,,,,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 31 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Sierpnia 2012 ja za okolo 2 miechy sie przekonam zhamowalem serie wczoraj wyszlo 133kunie i 310Nm, srednio dla tego silnika da sie zrobic okolo 160koni i 380Nm robienie N/A jest nie oplacalne a uturbianie hmmm no jak ktos ma kaske to czemu nie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychos Opublikowano 8 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2013 (edytowane) Cześć, minął już przeszło rok od Twojego wpisu nt chipa do 1.9 dCi. Napis proszę czy wprowadziłeś tą modyfikację i jak realnie sprawdza się to w codziennym użytkowaniu (dynamika, zużycie ON, trwałość elementów układu napędowego, turbiny). Korci mnie by popróbować u siebie. Napisz proszę jak w Gdyni skasowali Cię za takiego moda. W stolycy krzyczą 1,5 tysia - fakt zakłady są poważne i profesjonalnie przygotowane. Pozdrawiam Krzysiek Edytowane 9 Października 2013 przez damiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tytan555 Opublikowano 11 Października 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Października 2013 (edytowane) tak zrobiłem przedwczoraj :blink: 161/370Nm można było jeszcze dłubać ale uznałem że jest ok, na 6 biegu przyśpiesza jak na 5, przyrost jest praktycznie w tym najważaniejszym przedziale od około 65 do 75Nm auto do osiągnięcia celu zrobilo 11 pomiarów na rolkach. Wykresik wrzuce w odpowiedni dział niebawem. Edytowane 11 Października 2013 przez Tytan555 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kune Opublikowano 11 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2013 Jak bardzo zależy Ci na aucie, to moze swap jednostki na ta z RS? Co prawda nigdy to nie będzie RS, ale jest to jakieś wyjście i będą to najtańsze konie mechniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi