P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2012 e amortyzator nie bierze udziału a wręcz nie powinien brać w podnoszeniu karoserii. Ja się w 100% z Tobą zgadzam, niestety w przypadku niesprawnego lub urwanego amortyzatora nadwozie lekko osiada. 2-3 cm i to wyraźnie widać. Nie wiem czy jest to powód zużytej belki czy jej konstrukcji, ale z tego co czytałem w wielu przypadkach tak się ona zachowuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 4 Lutego 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Lutego 2013 Witam koledzy! Przez miękkość tyłu i jego lekkie obniżenie zdecydowałem się na regenerację belki. I tu pytanie. W grę wchodzą: 1. Antałex - mega popularny zakład. Mechanik nastawia mnie na 800zł za kompletną pracę i 1-2 lata gwarancji. Nie mówi o innych ewentualnościach (niższy koszt jeśli drążki są całe). 2. FRANCEAUTOSERVICE z Poznania - podczas rozmowy telefonicznej mechanik zrobił dużo lepsze wrażenie, duże zaangażowanie w temat itd. Podczas telefonicznej diagnozy z dużym prawdopodobieństwem wskazał mi konieczność wymiany tulei, drążki raczej całe. W przypadku samych tulei koszt 619 złotych. Również gwarancja na piśmie. W obu przypadkach czas pracy 2-3h. Dystans z Piły ten sam, a więc kwestia opinii. Miał ktoś styczność z ww firmami? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 (edytowane) Witam, Byłem w Antałexie. Auto naprawili w niecałą godzinę (oczywiście trzeba się wcześniej umówić telefonicznie). Miałem swoje tuleje które kupiłem wcześniej myśląc, że dam radę sam wymienić. Założyli moje tuleje i swoje dwa drążki (miałem pęknięty jeden). Dostałem gwarancję. Jeżdżę już pół roku i wszystko jest OK. Tak więc mogę polecić tą firmę. Mają profesjonalny sprzęt i fachowe podejście do Klienta. Co prawda firma jest praktycznie w szczerym polu, tak więc bez dobrej nawigacji będzie ciężko trafić Pozdrawiam. Edytowane 9 Lipca 2013 przez bhtom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 9 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2013 A ile Ciebie to kosztowało? Też planuję, bo coś mi tam stuka na przegięciach, ale trudno zlokalizować. Rozmawiałem z Antałexem i twierdzą, że mogą pukać tylko tuleje metalowo-gumowe, ale te wyglądają dobrze (oczywiście zbadane organoleptycznie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaisor1 Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Witam. Moja meganka kombi stała około 1,5 miesiąca bo jestem za granica, i podczas tego okresu siadl tył, opony zakryte i ocieraja, czy mogły pęknąć drążki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroqraf Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 Jeśli tył opadł, zdecydowanie padły drążki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bhtom Opublikowano 25 Września 2013 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2013 Witam, A ile Ciebie to kosztowało? Wymiana dwóch drążków skrętnych + tulei, bodajże 800 pln. Ja miałem swoje tuleje więc zapłaciłem 700 pln + oczywiście paliwo na dojazd (coś koło 250 km w jedną stronę :) - o ile dobrze pamiętam). Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rekram Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Mam pytanie czy drążki ze scenica (te krótsze) nadają się do wersji kombi? niby frezy takie same oraz jest zapas na frezach (bo drążki scenica nieco dłuższe) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatryQ Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Witam, mi przed samymi świętami pękly 2 drążki. Czy ktoś z was może mi polecić kogoś we Wrocławiu lub okolicy na naprawę? Szukałem różnych belek używanych i regenerowanych, bo mam możliwości warsztatowe aby zrobić przekładkę, jednak wolę dać komuś kto to robi. Tył siedzi na samych amortyzatorach i mam obawy przed dalszym wyjazdem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek1l Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 PatryQ pękły Ci przy obciążeniu, czy przy pustym aucie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatryQ Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Pękły przy pustym, ruszałem z parkingu po pracy. Zdjąłem ręczny i walnęło. W pierwszej chwili myślałem że to szczęki ale jak rano usiadł to już się domyśliłem o co chodzi. Sprawdziłem na podnośniku i mam oba pęknięte przy samych tulejach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek1l Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Drugi odnośnik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatryQ Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2014 Też o nich myślałem. fakt że jakoś trzeba tam dojechać a droga nie jest najlepsza. Zastanawiam się nad Dalbaserwis. Zna ich ktoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2014 :D Pytania dotyczące warsztatów zadajemy tu Wszystkie następne wątki dotyczące warsztatów polecą do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PatryQ Opublikowano 1 Maja 2014 Udostępnij Opublikowano 1 Maja 2014 (edytowane) Naprawa zrobiona,kosztowała ok.600zł. Znajomy mechanik i hurtownik zrobili extra cene na drążki, tuleje i robote. Tył stoi jakby wyżej, ale jak mierzyłem to jest dokładnie tak samo wysoko jak z przodu. Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Aston76 Edytowane 2 Maja 2014 przez PatryQ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi