Queki24 Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Witam, ostatnio wymieniłem rozrząd w swojej Megane II 1.9 dCi (120KM) z 2005r. - pasek, napinacz, pompa wody i pasek od klimy. Po zmianie rozrządu zaczęło coś mi szumieć z okolic rozrządu (szum jakby tarcie - częstotliwość jak obroty silnika). Podjechałem więc do serwisu gdzie mi wymieniono rozrząd i mechanik stwierdził, że odgłos ten pochodzi z okolic pompy paliwa. Nadmienię, iż często tankowałem ropę "ekstra" - ultimate, itp., a słyszałem, że jest to paliwo bardziej "suche" niż zwykły ON. Proszę Was o pomoc jeśli znacie podobne przypadki. Pozdrawiam Queki24 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Maja 2011 Podjechałem więc do serwisu gdzie mi wymieniono rozrząd i mechanik stwierdził, że odgłos ten pochodzi z okolic pompy paliwa. Jak Ci ten specjalista wymieniał paski sprawdził chociaż rolki napędu paska akcesorii i rolkę alternatora? Opcja :) i poczytaj sobie na temat paska akcesorii i rolek. PS Popraw profil bo masz namieszane totalnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi