ABCMegane Opublikowano 3 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2011 (edytowane) Witam, Mam problem z czyszczeniem smug z przednich szyb. Kilka dni temu korzystałem z mycia przednich szyb na stacji BP (wiadro z płynem - samoobsługa). Jednak ten płyn zostawia takie smugi, że nie daje się usunąć. Używałem środka do czyszczenia szyb, płynu do wtryskiwacza, ale nie ma efektu. Proszę o pomoc. Pozdrawiam ABCMegane Dziękuję Gojen za umieszczenie postu w nowym temacie. Edytowane 4 Czerwca 2011 przez ABCMegane Post przeniosłem do odpowiedniego działu. Gdybyś post napisał po polsku, było by bardziej zrozumiałe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bkoza Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Użyj zwykłego płynu do mycia naczyń a potem szybę zmyj płynem do mycia szyb. Ja tak myję szyby po wizytach na myjniach jak mi upaćkają woskiem w płynie szyby i wycieraczki tylko smużą. Na tłuste ślady nie znalazłem nic lepszego jak zwykły "Ludwik". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Dziękuję Bkoza, ale nic to nie daje. Używałem płynu do naczyń, bez efektu. Benzyna ekstrakcyjna trochę pomaga, ale przy dłuższym i mocnym szorowaniu, ale są miejsca, gdzie ona nie daje efektu. Ta smuga to nie tłuszcz, nie wiem co dali do tego wiadra na stacji. Dziś byłem w myjni i facet powiedział mi, że trzeba wykonać polerowania całej szyby. Nie chcę w to uwierzyć, że nie ma środka na czyszczenie. Polerowanie może zepsuć optykę szyby. Może ktoś ma lepszy pomysł? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Sprawdź w niewidocznym miejscu preparatem do zmywania konserwacji z tarcz hamulcowych i najzwyklejszym denaturatem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 W ostateczności zostaje nitro. Tylko trzeba uważać na lakier i uszczelki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 4 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Dziękuję Kolegom za rady. Zacznę od denaturatu. Próbowałem polską wódką (40%), żadnych efektów. Czy nitro nie "rozpuszcza" szyby ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2011 Weź idź do sklepu z farbami, kup rozpuszczalnik nitro, albo aceton. Trochę na szmatkę i wypucować szybę. Uwaga na uszczelki, plastiki i lakier. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 7 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2011 Próbowałem polską wódką (40%) no nie :) :) Próbuj acetonem jak pisze P_r_z_e_m_o. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Co z tego, że szybę przelecisz jak to świństwo masz na piórach wycieraczek :) Zacznij choćby od podmiany na używki i sprawdź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ABCMegane Opublikowano 8 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2011 Dziękuję Kolegom za wskazówki. Jednak nitro nie pomogło. Musiałem płynem do naczyń szorować szybę. Dobrze, że nie ma zarysowań. Świństwo nie pochodziło z wycieraczek, tylko było w wiadrze na stacji BP. Pozdrawiam ABCMegane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stalowy Opublikowano 14 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2013 no to mogłeś pozwać stację do sądu _______________ Polecam mycie okien wrocław mycie elewacji wrocław mycie witryn wrocław Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi