P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2012 ;) A słyszałeś o module dmuchawy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
markar74 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Tak, tak. Temat oczywiście przeczytany dokładnie. Wiem, że powinienem kupić bezpiecznik termiczny. Dziwi mnie tylko to napięcie o 0,2V niższe i już dmuchawa nie działa wogóle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 5 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 5 Grudnia 2012 Jak masz bezpiecznik termiczny do wymiany to nie dziw się, że nie działa nawiew. 0,2V nie ma tutaj znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajunk93 Opublikowano 23 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Grudnia 2012 Panowie! Wczoraj szukałem tego nieszczęsnego bezpiecznik i dupa. Nie mam nigdzie tego, ani na podszubiu od strony kierowcy, ani w środku po stronie pasażera... Nawiew zdech kompletnie, ale raz na jakiś czas się włączy na jakieś 2 minuty... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 24 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Grudnia 2012 Wczoraj szukałem tego nieszczęsnego bezpiecznik Bo on jest zainstalowany w module dmuchawy, a ponieważ jest kilka różnych modeli modułu najpierw musisz go zidentyfikować.Nie w każdym module jest ten termistor. Przeglądnij sobie watek, masz w nim fotki modułów i jak się do nich dostać żeby zdemontować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajunk93 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Znalazłem to ustrojstwo, dałem do elektryka aby sprawdził wszystkie styki itp, ponieważ spaliła mi się kostka. Zregenerował spaloną, ja kupiłem nową ale nadal nie działa. Wchodzą dwie kostki. Jedna, gdzie jest od nasrania kabli(ta która mi się spaliła) druga, gdzie powinien wchodzić prąd +12 ale... Ale na tej kostce gdzie powinien wchodzić prąd nie ma prądu! Sprawdzałem miernikiem, i dupa. Dodam, że gdy podłącze kabel z prondem dodatnim (+) do rezystora wentylator zaczyna działać nawet na wyłączonej stacyjce. Ktoś wie o co chodzi? Edytowane 29 Grudnia 2012 przez P_r_z_e_m_o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 A tak coś bliżej, nie wiadomo jaki masz ten moduł. A tak w ogóle bezpieczniki sprawdziłeś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajunk93 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Tak. Wszystkie bezpieczniki są całe. Te w środku auta jak i pod maską. Mój moduł wygląda tak. Regulamin forum jasno mówi o zasadach dodawania zdjęć :!: :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Jeżeli potrzeba to posiadam taki rezystor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajunk93 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 (edytowane) Ja również mogę mieć, ale po co mam wydawać 60 zł, skoro elektryk stwierdził, że jest dobry.Zastanawiam się tylko, czy po przekręceniu kluczyka, powinien być prąd w tej wtyczce która posiada dwa kable. Plus i masę. Edytowane 29 Grudnia 2012 przez pajunk93 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Zobacz w jakim stanie jest wtyczka na konsoli do regulacji nawiewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajunk93 Opublikowano 29 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2012 Chodzi Ci o t nad popielniczką? Jest ok... Nie mam więcej pomysłu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Schematy są na Downloadzie, ściągnij odpowiedni do Twojej wersji auta. Miernik w dłoń i sprawdzaj poszczególne piny i kabelki. Gdzieś jest przerwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pajunk93 Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 Doszedłem z wujaszkiem do tego, że kabel o którym mowa idzie do stacyjki. Po przekręceniu kluczyka powinien podawać prąd, jednak tego nie robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 30 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2012 kabel o którym mowa idzie do stacyjki. Do stacyjki to on na pewno nie idzie, chyba że ktoś go tam podpiął. Powinien lecieć do skrzynki bezpieczników, a tam powinien być zabezpieczony bezpiecznikiem 20A (jak dobrze pamiętam) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi