chacimas Opublikowano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2011 (edytowane) Co sądzicie o układach wydechowych które zamiast kata maja strumienice? czy to daje jakis efekt? Edytowane 12 Lipca 2011 przez chacimas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 30 Czerwca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2011 Było już o tym. Jak podjedziesz na diagnostykę i pracownik wejdzie pod auto, lub podłączy pod analizator spalin, musisz się liczyć z brakiem dopuszczenia do dalszego ruchu. Niedozwolne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chacimas Opublikowano 12 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 (edytowane) a ma sens zakładać kata i strumienice w jakieś konfiguracji? np. wpierw strumienica a potem kat? czy darować to sobie? bo jakoś perspektywa samochodu niedopuszczonego do ruchu mnie nie satysfakcjonuje Edytowane 12 Lipca 2011 przez chacimas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Olek34 Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 poszukaj na forum bo już na pewno był temat wałkowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 12 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2011 Najpierw wpisz w przeglądarkę "strumienica", poczytaj o niej jaki ma cel i zadanie, dopiero potem zastanów się czy chcesz ją mieć. Bardzo często założenie samej strumienicy pogarsza osiągi silnika. Aby miało to jakiś skutek, trzeba jeszcze dołożyć np. filtr powietrza stożkowy, zmienić układ wydechowy na szerszy lub mniejszy przekrój, tzw. "fi", a ponadto od nowa sterowanie mieszanki paliwa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chacimas Opublikowano 27 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2011 zdaje sobie sprawę że sama strumienica niewiele zmienia, chciałbym założyć strumienice + sportowy układy wydechowy i filtr powietrza, ale mam jakoś obawy co do przeglądu auta - przejdzie czy nie przejdzie. Czytałem już o różnych opiniach i naprawdę są i te na + i na - Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotr_Czak Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 (edytowane) Witam, w swoim poprzednim aucie (Opel Astra f 1,7 dtl 68KM) przytkał mi się katalizator i zamiast niego zamontowana została strumienica. Na początku chodził rewelacyjnie, w porównaniu z tym co miałem z katalizatorem (bo był przytkany). Później zaczęły się problemy, auto już nie chodziło tak dobrze. Ogólnie strumienice odradzam i już nigdy nie zamontuje. Pewnie wyjątkiem byłoby gdyby cały wydech został przeprojektowany wraz ze strumienicą, może wtedy chodziło by to lepiej i prawidłowo, bez złego wpływu na silnik i turbinę. A tak nikt nie robi. Najtańszym rozwiązaniem przy zatkanym katalizatorze jest jego wycięcie, wywalenie środka i zamontowanie. Mnie jeszcze nigdy nie sprawdzali spalin na przeglądzie. A aktualnym samochodzie wszystko jest standardowe, bez zmian bo nie były potrzebne. Pozdrawiam Regulamin pkt. 5.9 0cool Edytowane 28 Września 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi