slavOK Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Witam chyba sobie zajechałem sprzęgło ciągnąc ostatnio przyczepę... objawia się to tym, że jak przejadę tak z 30km sprzęgło się rozgrzeje to np na 4 biegu po dodaniu gazu obroty lecą w góre a samochód ospale reaguje... czuli sprzęgło ślizga, no i teraz pytanie ile kosztuje komplet czyli tarcza, docisk, łożysko i czy jest tam jakieś koło 2 masowe ? Wymieniał ktoś może sprzęgło w 1.9dci ? ile z tym roboty i jaki koszt bo nie mogę na alledrogo się sprzęgła nowego do tego silnika doszukać. pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Radhom Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2007 Wymieniałem sprzęgło w Espasie IV z silnikiem 2.2dci. Wymiana w autoryzowanym serwisie Renault w Warszawie Koszty: Demontaż i montaż skrzyni biegów - 795,60 Demontaż montaż tarczy sprzęgła i mechanizmu - 58,50 Wymiana łożyska sprzęgła - 35,10 Łożysko sprzęgła - 487,76 Sprzęgło kompletne - 1058,80 Płyn Hamulcowy - 17,77 Ceny netto - Brutto całość 2993,31 Czas naprawy: 11,5 r-g ale samochód zastępczy w cenie Co do koła dwumasowego - nie było konieczności wymieniać. Co prawda ES IV to nie MII a 2,2 to nie 1,9 ale, koszt wymiany w ASO wyższy raczej nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martinos Opublikowano 6 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 6 Września 2007 W necie można znaleźć kompletne sprzędło VALEO do tego silnika w cenie ok 680 zł. Koszt wymiany to zależy od mechanika jakiego sobie znajdziesz. Ja usługi serwisowe mam gratis, więc o tych cenach się nie wypowiadam. Jak będziesz szukał sprzęgła to pytaj się w wielu sklepach, bo mają różne ceny tego samego produktu. Jak wymieniałem amortyzatory to najtaniej znalazłem w sklepie w moim mieście, taniej niż w necie. ;-) Trzeba się tylko dobrze targować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 7 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 W necie można znaleźć kompletne sprzędło VALEO do tego silnika w cenie ok 680 zł. ok dzieki o to mi chodziło :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raf718 Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 W mojej megance zauważyłem że rano kiedy jadę do pracy sprzęgło strasznie szarpie po przejechaniu kilku kilometrów przypadłość ustaje i cały dzień jest dobrze aż do następnego ranka.Czy to już czas na wymianę sprzęgła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slavOK Opublikowano 15 Sierpnia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Sierpnia 2010 sprawdź czy jest odpowietrzone dobrze, ale z takim przebiegiem to możliwe, że już jakiś element umiera, np. wysprzęglik. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi