Skocz do zawartości

Fabryczne radio czy może czytać nagrywane cd ?

Rekomendowane odpowiedzi

W mojej Megi II z 2004 jest fabryczne radio. Oryginalne płyty CD czyta bez problemu, ale nagrane cd już niestety nie. Czy jest jakiś sposób, aby czytał nagrane cd ? Czy trzeba kupić odpowiednie płyty do nagrywania, nagrywać z niską prędkością ? Próbowałem to zrobić ale niestety mi nie czyta (konwertowałem mp3 na wav). Kupiłem też transmiter mp3, ale jakość dźwięku tych chińskich wynalazków jest kiepska. Przekonwertowane mp3 na wav te nie grzeszą jakością, ale są o niebo lepsze od tych transmiterów.

Ja posiadam auto też z 2004 i na pewno może. Moje czyta. Nie wiem czy to kwestia nagrywania czy też ktoś się przy radio grzebał. Sprawdź nagraną płytę na innym odtwarzaczu audio (nie komp) to będziesz wiedział czy to wina płyty czy radio ma kłopoty. Wierzę że po nagraniu zamknąłeś płytę przed dogrywaniem.

No i się wyjaśniło. Wcześniej nagrywałem w NERO pliki muzyczne wav jako "utwórz dysk CD z danymi" i w innym aucie na odtwarzaczu Pionier czytał bez problemu. Teraz jak zrobiłem nagrywanie Audio > utwórz audio CD i nagrywanie 8x to czyta w Megi bez problemu <ok> . Dzięki koledzy :applause:

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...