Vesper88 Opublikowano 16 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2011 (edytowane) Witam Chciałbym się was poradzić które tarcze będą najlepszym wyborem do Megane II phI z 2003r. z silnikiem 1,6 na tył. Znalazłem takie tarcze: - SNR - KF155.77U ok. 320zł - ATE - 24.0108-0114.2 ok. 330zł - TRW - DF4274BS ok. 380zł Czy któryś z tych będzie dobry? Jeśli nie to jaki inny wybrać? No i teraz pytanie, jakie klocki kupić, chciałbym jakieś miękkie kupić, żeby oszczędzić tarcze które są drogie. Od hamulców wymagam dwóch rzeczy: 1. Sprawność nie mniejsza niż na oryginalnych częściach. 2. Nie mogą piszczeć nawet przy delikatnym hamowaniu. Z góry dzięki za odpowiedź, bo się pogubiłem w innych tematach... :/ [edit] Dowiedziałem się już z forum że tarcze od SNR będą dobre, teraz tylko pytanie co do klocków, jakie wybrać żeby nie piszczały i dobrze hamowały? Czy klocki Ferrodo Premier będą dobre? Nie będą piszczeć? Zaznaczam że jeżdżę dość dynamicznie, ale na krótkich odcinkach więc tarcze i klocki nie zdążą się nagrzać więc odpada wszystko co musi się nagrzać przed hamowaniem. [edit] A więc tak. Jak oceniaciezestaw: Klocki: EBC DP2680 ok 200zł Tarcze: ATE - 24.0108-0114.2 ok. 330zł Czy będą dobrze ze sobą współgrać? Nie będą piszczeć? Edytowane 20 Lipca 2011 przez Vesper88 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 20 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2011 (edytowane) Hej. Tydzień temu wymieniłem tarcze i klocki. Na tył wsadziłem SNR KF155.78U (dalem za nie 504zł z przesyłka) do tego na tyl klocki Boscha (62zł) i jak na razie jest ok. Wyjezdzam w piatek w trase i zrobię między 1500km a 2000km to coś więcej o nich powiem. Na przód wsadziłem komplet Boscha (klocki i tarcze kosztowaly mnie 359zł z przesyłka) Edytowane 20 Lipca 2011 przez Rosol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandi Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 (edytowane) Ja do Scenica II założyłem tarcze SNR i klocki Bosch, na razie (3-4tys.km) nic nie piszczy. W przeciwieństwie do oryginalnych tarcz+klocków Renault. Na przodzie też mam tarcze i klocki Boscha, podobnie jak kolega wyżej. Siła hamowania wydaje mi się taka jak na oryginałach. Edytowane 26 Lipca 2011 przez gandi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Antoni Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 Witam z tyłu dałem SNR takie były w oryginale i klocki brembo.Ostatnio zmieniałem 2002r 106tyś. tarcze konkretnie zużyte od nowości klocki także były fabryczne jeszcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesper88 Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 Czyli jeśli dobrze was zrozumiałem tarcze: SNR - KF155.77U nie pasują do mojego auta i muszę kupić: SNR KF155.78U?? Dobrze kombinuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandi Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 KF 155.70U -- Renault Trafic -AR (Train arrière) KF 155.73U -- Renault Scénic 1 Phase II et Mégane -AR KF 155.77U -- Renault Mégane 2 et Modus -AR KF 155.78U -- Renault Scénic 2 court -AR KF 155.79U -- Renault Scénic 2 long -AR KF 155.81U -- Renault Laguna II -AR KF 155.83U -- Renault Velsatis et Espace IV -AR Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 29 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 (edytowane) Czyli jeśli dobrze was zrozumiałem tarcze: SNR - KF155.77U nie pasują do mojego auta i muszę kupić: SNR KF155.78U?? Dobrze kombinuję? Jak masz sedana, hatchbacka to 77U a jak masz kombi to 78U Edytowane 29 Lipca 2011 przez Rosol Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vesper88 Opublikowano 29 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2011 No to super Czyli jeśli chodzi o tarcze i klocki to powinienem się zamknąć w kwocie 500zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 30 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2011 No to super Czyli jeśli chodzi o tarcze i klocki to powinienem się zamknąć w kwocie 500zł Wątpię abyś zamknął się w takiej kwocie w komplecie na tył. W Twoim pierwszym poście podałeś ceny tarcz za sztukę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kepa416 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 A nie lepiej oryginalne? Na allegro jest kpl 2 tarcz z łożyskiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martini26 Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Ja jestem już po własnoręcznej wymianie tarcz i klocków tylnej osi. Tarcze - SNR - KF155.78U 242,00 zł x 2 szt. (kompletne z piastą, łożyskiem i pierścieniem ABS) Klocki Lukas TRW - komplet 79,00 zł w sumie z przesyłką 586,40 zł W sklepach w moim rejonie chcieli za same tarcze i to jeszcze nie orginały 370zł sztuka - idioci. Narazie wszystko ok. Tarcze po 10km lekko obydwie tak samo rozgrzane ale to chyba normalka przy takim tarciu :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mad Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 Martini26, napisz gdzie zrobiłeś takie zakupy - ja też powoli przymierzam się do wymiany tylnych hamulców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Martini26 Opublikowano 13 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Września 2011 (edytowane) Szukałem na allegro samych tarcz - mieli najtaniej i kompletne tj. z śrubą i dekielkiem (nie wszyscy to mają i o tym piszą a kiepsko widzę zakładanie starego dekla :)) Reszta poza allegro w ich sklepie na stronie - miły kontakt gg polecam Autkoplus.com Teraz chwilowo nie mają bo kupiłem ostatnie szt. ale zapytać można. Edytowane 13 Września 2011 przez Martini26 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 23 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 23 Marca 2015 Po 4 tyś km nie mogę nic złego powiedzieć o komplecie z tylu (tarcze SNR a klocki Bosch). Ułożyły się i równomiernie ścierają. Jedynie rdzawy nalot zrobił się na części bębnowej w której jest łożysko. Dodano: 23 mar 2015 - 19:29 Przejechałem 43 tys km i tylne tarcze nadają się do wymiany....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bania Opublikowano 24 Marca 2015 Udostępnij Opublikowano 24 Marca 2015 Komplet SNR na tyle (tarcze i klocki) po 25 000 km wykazują duże zużycie. Muszę je zmierzyć ale na oko wyglądają jakby nadawały się do wymiany. Chyba trochę słabo z ich żywotnością? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi