Tuco Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 Witam, kupiłem dzisiaj zestaw: box dachowy Norauto Bermude 930 plus bagażniku Thule 757 z belkami alu. Wszystko zamontowaliśmy w serwisie Norauto z pomocą sympatycznego Pana ale mam pewne obiekcje! Mianowicie po zamontowaniu bagażnika bazowego nie możemy ustawić poziomo box-u który zawsze zadarty jest odrobinę do przodu? Panowie twierdzą że ten model tak ma i żeby się tym nie przejmować. Wynika to z linii dachu która idzie łukiem i box-u nie można ustawić poziomo. Szukałem w necie jakichkolwiek informacji lub zdjęć na ten temat ale na razie cisza!? Może ktoś z Was ma podobne doświadczenia z box-em na Megane III z relingami? jadę na urlop za tydzień i trochę się martwię czy na autostradzie nie odlecę... Pozdrawiam;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan_KTP Opublikowano 21 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2011 wydaje mi się, że ze wzgledu na kształt dachu (opada lekko ku tyłowi) oraz sposób montażu relingów, boxu nie da się inaczej ustawić. Mam taki sam bagażnik bazowy i pamietam, że gdy jeździłem w zimie z nartami, to z przodu zawsze były delikatnie wyżej niż z tyłu (patrząc z boku). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 22 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Lipca 2011 oryginalny bagażnik ma jedna poprzeczke wyższa druga niższa i box (thule) leży plasko - jutro musze skoczyc nad moze wiec bede go dzis montowal - postaram się wstawic fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fario1969 Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 U mnie podobnie jak u Ciebie (w moim MIII GT), po zamontowaniu boxa na poprzeczkach, też jest on zadarty lekko do góry (w kierunku przodu samochodu). Jeździłem w zimie z nartami i przy prędkościach rzędu 110- 120 km/h, nie było problemów. Tylko po przejechaniu ok 50 km sprawdziłem wszystkie mocowania, bo jak wiadomo na naszych dziurawych drogach mogło się coś poluzować. Niestety mankamentem boxa jest trochę zwiększony hałas wewnątrz samochodu. Ale z mojego doświadczenia, hałasuje powietrze na samych belkach niż na boxie. Coś za coś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
athlon64x4 Opublikowano 26 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2011 u mnie box wyglada jak na poniższym zdjęciu (sorry za jakośc - telefon)- nie wydaje mi się aby był zadarty do góry. Co do hałasu zgadzam się całkowicie że 70% hałasu generują belki... powyżej 130 jest już trochę za głośno (zwłaszcza przy wietrznych dniach na otwartej przestrzeni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan_KTP Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 atlon64x4 Ty masz htb, więc bagażnik montuje sie trochę inaczej niż w grandtour. Na relingach przód boxa będzie lekko wyżej niż tył Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi