Maniak Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 (edytowane) http://www.funiaste.net/3868,75624,filmik.html?fb_xd_fragment#?=&cb=f36170418ce1fb4&relation=parent.parent&transport=fragment&type=resize&height=20&ackData Bądźmy mądrzy przed szkodą, bo " po niej " już możemy nie mieć szansy aby zmądrzeć. Szerokości i przyczepności wszystkim życzę i obyśmy wszyscy zawsze wrócili z każdej podróży...żywi. Edytowane 28 Lipca 2011 przez Maniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kipi Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Wszyscy piraci-mądrale powinni być zabierani do kostnicy do oglądnania ofar wypadków. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Tylko, że w bardzo wielu przypadkach oni sami już nie mają na to szansy bo giną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Film raczej nie potrzebuje komentarzy i dywagacji. Niech każdy "go" przemyśli i wyciągnie wnioski. Ja ze swojej strony dodam tylko że film, raczej dla osób 18+ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orfeusz77 Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Niestety na naszych drogach nie brakuje mistrzów kierownicy, szczególnie wolna amerykanka jest w trasie jak się jedzie - porażka.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Według mnie filmik nie jest dedykowany tylko dla osób 18+. Niech się przyszli kierowcy od początku uczą jak nie należy się zachowywać za kółkiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Takich filmików jest od groma i co ? I nic, bo mamy genetycznie zakodowany brak myślenia za kółkiem czy zwykłe buractwo. Dopóki nie zmieni się nasze myślenie to nawet wysokie mandaty nic nie dadzą. Wszyscy piraci-mądrale powinni być zabierani do kostnicy do oglądnania ofar wypadków. To w kostnicy nie robili by nic innego tylko oprowadzali wycieczki z debilami. Takie filmy powinny być obowiązkowym elementem kursu na prawko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Film również i to w wielu przypadkach, powinien być dedykowany pieszym, którzy to bez patrzenia czy coś nadjeżdża wchodzą na przejście, NO BO MAJĄ PRZECIEŻ PIERWSZEŃSTWO NA PRZEJŚCIU, lub beztrosko wychodzą z za nieprzepisowo zaparkowanego przed przejściem samochodu. Mało który z nich zdaje sobie sprawę, że pomimo iż już prawie 2 metry jest na przejściu to dla jadącego jest nadal niewidocznym. Obowiązkowo zaś i to przez kilkanaście godzin na dobę ten film i podobne powinny być pokazywane tym, którzy do takiej sytuacji doprowadzili, ustanawiając takie przepisy. Wszyscy psioczą na kierowców, a to ci bez aut są tymi przysłowiowymi "świętymi krowami". Zresztą co tu dywagować, wielu z nas siedząc za kierownicą psioczy na takie zachowanie pieszych, a pozostawiając auto na parkingu i stając się pieszym postępujemy identycznie, choć wiemy jak niemożliwe jest natychmiastowe "wrośniecie w asfalt' auta w takiej sytuacji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Co fakt to fakt, piesi, jak również i rowerzyści też święci nie są. Bezmyślność pieszych zauważyłem, być może tylko w Warszawie, nasila się wraz z ilością deszczu, im trudniejsze warunki tym lepsze numery wycinają. Wszyscy psioczą na kierowców, a to ci bez aut są tymi przysłowiowymi "świętymi krowami". To nie tak, te "święte krowy" są po każdej ze stron. Zresztą co tu dywagować, wielu z nas siedząc za kierownicą psioczy na takie zachowanie pieszych, a pozostawiając auto na parkingu i stając się pieszym postępujemy identycznie, choć wiemy jak niemożliwe jest natychmiastowe "wrośniecie w asfalt' auta w takiej sytuacji. I to jest właśnie dowód na genetycznie zakodowaną bezmyślność. Ja odkąd usiadłem za kółkiem zmieniłem pogląd na wiele spraw, ale na ślepo na ulice nie pakowałem się nigdy, co najwyżej zdarzało mi się (i zdarza dalej) wymuszać (z zachowaniem ostrożności) możliwość przejścia bo czasami to można by stać pół dnia przed pasami. Osobną sprawą jest, że sam jak są 2 pasy lub więcej to na ogół pieszych nie przepuszczam i nie jest to spowodowane moją złośliwością tylko bezpieczeństwem pieszych. Na początku oczywiście starałem się być kulturalny, ale po kilku sytuacjach prawie zakończonych jak ta na filmie nr1 przestałem. Pieszy powścieka się, ale kto wie czy nie uratowałem mu zdrowia/życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zawisza1980 Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kili1981 Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Spoko :/ Aż mam strach wsiąść w auto. Mogę się założyć że większość z nas dała się kiedyś ponieść za kierownicą ale w wiekszości z rozwagą. Z regóły Ci co mają nowsze, wieksze i bardziej napakowane poduchami auta, właśnie za kierownicą nie myśli bo "co im sie może stać" Szkoda że nie liczą sie z drugą stroną. Ja mam w aucie 4 poduchy a jeżdze jakbym niemiał żadnej bo nie wiem czy zadziała i nie chcę wiedzieć. Raz przechodziłem przez mało ruchliwą ulice, gdzie do najbiższego przejścia było jakieś 700m, z żoną i niespełna 2 letnią córka na różowym rowerku, który było widać pewnie z 300metrów (dodam że w terenie zabudowanym) Z prawej strony nic nie jechało a z lewej jechało chyba 6 aut i koleś w tym pierwszym się zaczymał, i powiedział idźcie. Pewnie wiekszość z kierowców widziała dlaczego sie pierwszy zaczymał, bo zaczymali sie wszyscy. Więc idziemy, a zza pierwszego auta wyjechało bordowe BMW, które jechało jako drugie i młody cwaniaczek z dziewczyną. Jakby to pierwsze auto nie było małe i niskie, i bym nie zauważył, i nie zakrzyczał na żone "stój" to bym ich już pewnie nie miał. Do dziś jak chodze po mieście to szukam bordo BMW z może 20-sto latkiem za kierownicą. Jak go znajde to najpierw mu pokaże co źle zrobił a potem wpier... niech se zapamięta. Pozdro dla tych co myślą na ulicy (nie tylko dla kierowców) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 (edytowane) To dowalmy do pieca. http://moto.wp.pl/kat,121,title,Ciezarowka-nie-da-Ci-szans,wid,13636402,wiadomosc.html ps. Jednak te renówki to szmelc totalny, no nie wytrzymać czegoś takiego (ironia). Edytowane 28 Lipca 2011 przez fred Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Kur....... Bez komentarza. Dodano: 28 lip 2011 - 19:02 http://www.cda.pl/video/19658d0/Kompilacja-porazek-i-wypadkow-Lipiec-2011 Dodano: 28 lip 2011 - 19:09 http://www.cda.pl/video/1863227/dobra-kompilacja-wypadkow-i-faili- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Jednak te renówki to szmelc totalny Nie do końca, niech zrobią taki sam test na nowych autach, gwarantuję, że efekt będzie podobny. Problem w tym, że dzisiejsze samochody konstruowane są w ten sposób aby wszelkie strefy zgniotu znajdowały się w przedniej części samochodu. Spowodowane jest to tym, że właśnie przodem auto wali we wszelkie przeszkody, które nagle lub przez nieuwagę pojawiają się przed autem. Tego typu testu nie przejdzie nawet samochód, czy samochody, wyposażony w klatkę bezpieczeństwa. W tym momencie przypomina mi się crash test przeprowadzony w latach 90-tych ubiegłego wieku przez ten sam ADAC. Brały w nim udział wszystkie najpopularniejsze auta sprzedawane w krajach europejskich, w tym Polonez Caro. Ciekawostką, jest to, że przeszedł on z powodzeniem test. Jako jeden z niewielu w wyniku zderzenia nie ulegał uszkodzeniu akumulator, a przecież jest z przodu. Konkluzja była taka, że ma on za grube blachy i przestarzałą konstrukcję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Tylko, że Polonez został poddany crash testowi przy prędkości 50 km/h. Wątpię aby przeszedł test według norm EURONCAP Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi