Malix7 Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Witam prosze o informacje co to jest za czujnik i za co on odpowiada. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mohito Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Nie wiem czy dobrze widzę ale wygląda mi to na : Elektrozawór pochłaniacza par paliwa Elektrozawór ten jest umieszczony w obudowie pochłaniacza par paliwa. Ma dwa połoŜenia: otwarte i zamknięte. Jest sterowany przez elektroniczne urządzenie sterujące silnika (styk 4), które cyklicznie łączy i rozłącza jego obwód z masą, otwierając i zamykając zawór. Zmiana stosunku czasu otwarcia do czasu zamknięcia reguluje intensywność odsysania par paliwa przez silnik. Zgodnie z: Opis czujników silniki 1,4 i 1,6 16V Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Lipca 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 Tak to jest to! Brzęczy ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malix7 Opublikowano 28 Lipca 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2011 nie brzeczy pytałem z ciekawośći Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi