Skocz do zawartości

bordelektronik defekt, problem z zapłonem karta itp. itd.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Na wstępie chciałem zaznaczyć ze przed wszystkimi problemami, psiknąłem w nawiewy sporo pianki do odgrzybiania klimatyzacji. Kontynuując wątek pierwsze co wywaliło mi to żarówki dwie na raz - myślę ok zdarza się. Następnie zaczął mi komputer pokładowy pokazywać, że nie mam karty a miałem, raz nawet zatrzasnęła mi się w środku i musiałem jechać po zapasową - myślę w pilocie bateria padła, kupiłem nową. Problem się rozwiązał na razie. Dzisiaj wyskoczył mi błąd na konsoli bordelektronik defekt zaczęło robić się nie przyjemnie. Następnie zauważyłem, że gdy chcę wyłączyć zapłon samochód kreci rozrusznikiem i jakby gasł. Bardzo dziwne bo mogę włączyć zapłon ale żeby go wyłączyć muszę zapalić silnik i go zgasić. Troszeczkę to wszystko denerwuje. Nie bardzo wiem z czym to wszystko jest związane. Proszę o jakieś wskazówki i ewentualnie radę jak z tym problemem sobie poradzić. Pozdrawiam i dziękuje!

bordelektronik/bordelektroniker defekt czyli:

bord - pokład

elektornik/elektroniker - elektronika

defekt - awaria, uszkodzenie, defekt

http://megane.com.pl/topic/2500-tlumaczenie-komunikatow-komputera-w-renault-megane-2/page__st__60

Wypadało by podłączyć pod kompa i zobaczyć co mu tam odwaliło...

Na wstępie chciałem zaznaczyć ze przed wszystkimi problemami, psiknąłem w nawiewy sporo pianki do odgrzybiania klimatyzacji.

I oto cały problem jak się nie wie jak odgrzybić klimę. Po prostu została zalana elektronika UHC, która znajduje się dokładnie nad kanałem wentylacji. Temat o tym jest na forum.

Edytowane przez aston76

• 2 tygodnie później...