Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Scenic 1.6 benzyna czy 1.9 dCi

vilagie2

Rekomendowane odpowiedzi

nie jest kup teraz tylko licytacja

Zgadza się, tylko przyjrzyj się że w opisie ta cena tez figuruje, więc raczej bym się nie zgodził z tezą że za tanio ^^

Co do Laguny: ładna i owszem, bardziej byłbym skłonny się zainteresować (choćby nie wypucowany silnik), ale to co widać na naklejkach.... dziwnie to trochę wygląda ^^

Jak masz możliwości to bierz VIN i sprawdzaj, pytanie tylko czy łatwo ten VIN otrzymasz ^^

Laguna IIphII (po lifcie) sa już całkiem dobre, jednak opinia z phI które były mocno problemowe ciągnie się dalej. Silnik 2.0dci 150 (lub 175) KM to jedna z najlepszych jednostek w ofercie firmy. Rozrząd na łańcuchu, piękna kultura pracy, stosunkowo niewielkie zużycie paliwa. Ogólnie warty do polecenia zle pamiętaj: zazwyczaj ma FAPa co może przysparzać problemów.

Ten konkretny egzemplarz: cena, cena, znowu cena ^^ 28800zł za samochód z takim wyposażeniem i przebiegiem z 2007r. to trochę nie gra. Ale patrząc na zdjęcia nie wiem do czego sie przyczepić, Laguny przy zakupie nigdy nie brałem pod uwagę, popytaj na innych forach gdzie może byc więcej zorientowanych uzytkowników.

Silniczek fajny i nawet podobno lepszy od bardziej wyżyłowanego czyli tego 170 KM

Co do auta to jak widzę strasznie "odplaowane" a ja na takie mam uczulenie. Nawet ranty opon zostały wypastowane.

Komora silnika też się świeci jak psu jajca....

Cena też daje do myślenia.

Ze zdjęć na oko wygląda OK ale warto dokładnie prześwietlić.

Odchodząca "łuszcząca" się folia na uchwytach do zamykania drzwi to norma w tych modelach.

A i wydaje mi się, że wersja PRIVILAGE powinna mieć ksenony (tego nie jestem pewien).

• 2 tygodnie później...

Sprawdziłem i jest tak jak mówisz. Wersja Privilege ma w swoim wyposażeniu Xenony i system Hands Free. To jest jakaś uboższa wersja, nie wiem czy nie Confort Expression. Dzisiaj wracam do Płocka, jutro i środa wolne to się na poważnie zainteresuję.

Chociaż już sam nie wiem ... Initiale też do niej pasuje. W każdym razie nie Privilege.

Dodano: 20 sie 2011 - 17:36

Laguna jak najbardziej w porządku, zero zastrzeżeń. Mimo przebiegu wygląda jak nowa, ale żonie się lampy nie podobają ... Na zdjęciach wzdychała, a jak na żywo zobaczyła to stwierdziła że do środka nawet nie wsiądzie i stała przed bramą od komisu ...

No ale ten jej zdaniem "nie śmierdzi myszką":

KLIK

Co prawda mniejszy niż Scenic i Laguna, ale ten rocznik i silnik ... Widziałem na żywo, ukradli antenę z dachu. Walnięty - maska i jedne drzwi po wymianie. W salonie pokazali mi zdjęcia zaraz po wypadku i jakiejś tragedii nie ma. Na miejscu potwierdzony przebieg, jakaś gwarancja rozruchowa również będzie. Warto?

Dodano: 24 sie 2011 - 09:46

I panowie po robocie. Dzisiaj wpłacam zaliczkę, odbieram po weekendzie dokumenty i wyjeżdżam z salonu Renault srebrnym Scenikiem z 2008r. Silnik 1.5 dCi, 77kkm przebiegu. Dosyć ubogie wyposażenie, ale tym podzielę się w innym temacie jak troszkę ochłonę i sam na spokojnie dowiem się czegoś więcej o samochodzie.

Wielkie dzięki za udzieloną pomoc.

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 18 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!