coolesh Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam, temat dotyczy LIII 2.0 dci 130 KM. jesli ruszę bez gazu (rozpocznę się toczyć) a potem dodam raptownie gazu to turbo dziura (zmulenie) moze sie przeciągnąć do 4 000 rpm. jeśli ruszę z gazem (z pomocą sprzęgła) to turbo dziura nie przeszkadza w niczym (od 2 000 rpm idzie ostro). jeśli ruszę bez gazu, do 2 000 rpm doprowadzę lekką nogą, potem dam gazu do podgłogi to tez idzie ładnie. O co chodzi? Czy ktoś mógłby coś doradzić? Samochód jest na gwarancji ale zanim pojadę kłócić się czy ten typ tak ma chciałbym mieć jakieś argumenty w garści... Z góry dzięki za wszelkie rady. Pozdr. RK Edytowane 9 Sierpnia 2011 przez coolesh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
monter Opublikowano 9 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2011 jesli ruszę bez gazu (rozpocznę się toczyć) a potem dodam raptownie gazu to turbo dziura (zmulenie) moze sie przeciągnąć do 4 000 rpm Nie może. Na logikę to co opisałeś w 3-ciej sytucjji nie różni się od pierwszego. Przebieg momentu obrotowego powie Ci o tym w jakim zakresie obrotów ma ciągnąć a w jakim nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Mi raczej chodzi o to że "zamulenie" mi się przeciąga nawet do 4000 obrotów. Opisałem to jako "rozciąganie się turbo dziury". I właśnie tu jest pytanie: o co chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 10 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2011 (edytowane) Mam podobny silnik tylko koników więcej. Jak nie zapomnę to w drodze powrotnej do domciu, zrobię test jak to jest u mnie. Przetestowałem i powiem, że nie ma czegoś takiego. Wcisnąłem nagle i autko zaczęło się zbierać dość żwawo. Edytowane 10 Sierpnia 2011 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
coolesh Opublikowano 11 Sierpnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2011 umówiłem się do ASO. Jak coś wymyślą to napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi