maka_mi Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Witam mam renault megane cabrio z 2004r. i czeka mnie wymiana oleju. Tu nasuwa się pytanie jaki?? syntetyk czy półsyntetyk? Następne pytanie - mam felgi 17 i czy zostawić takie na zime czy lepiej mniejsze czy jakie?? Z góry dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Ja do siebie leje jaki zaleca producent ELF EXCELLIUM LDX 5W40 (syntetyk). A co do opon to na zimę mniejsze,im węższe tym lepiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thaitos Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 To zależy jak masz rozwiązane szczęki hamulcowe, jeżeli chcesz przejść z 17cali na 16,wówczas trzeba zwrócić uwagę czy będzie to możliwe...u mnie w Lagunie niestety nie dałem rady założyć mniejszych felg i opon i jeżdżę i zimą na niskoprofilówkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 14 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2011 (edytowane) Na obydwa tematy znajdziesz już odp. na forum - zamykam Edytowane 14 Sierpnia 2011 przez Prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi