mo86 Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 (edytowane) Witam serdecznie, przegladam oferty dotyczace renault megane i trafilem na takie cos: http://otomoto.pl/renault-megane-1-9dci-po-oplatach-C20320961.html I takie mam do Was pytanie jesli moglibyscie spojrzec i ocenic czy ta meganka jest warte uwagi czy nie bardzo? Z gory bardzo dziekuje za pomoc. pozdrawiam Regulamin pkt. 5.6 - pl-literki Tomik 1970 Edytowane 25 Sierpnia 2011 przez Tomik 1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Ja uwag nie zgłaszam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punxhc Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Tak na szybko: - nie ma takiego silnika jak 1.9 dCi 115KM. Może to 120KM, może inny? - brak dywaników na podłodze - czarne sterowanie tempomatem przy kremowej kierownicy? Dziwne, ale może to normalne... - brak "popielniczki" (no chyba że jest w drzwiach, bo w końcu można ją przenosić) Trudno coś powiedzieć od strony mechanicznej, tu potrzebne oględziny. Mało opisu na temat wyposażenia auta, przebieg teoretycznie realny, choć jak na zagranicznego diesla z 2003 raczej niski. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiszaElk Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 - nie ma takiego silnika jak 1.9 dCi 115KM. Może to 120KM, może inny? Może być, nie mogłem nadziwić się, jak odkryłem, że jest (nie dam się pokroić) Meganka II 1.9 o mocy 100KM! Wszystko zależy od rynku na który idzie samochód. W innych państwach jest logiczniej i składka za ubezp. OC zależy od mocy nie pojemności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sKarlosMegane Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Sierpnia 2011 Więc tak, auto sprowadzone aż z Francji, czyli koszt transportu nie mały, dolicz jeszcze zysk sprzedającego, bo w tym właśnie celu to auto zostało sprowadzone, więc pytanie, za ile ono mogło być kupione na miejscu? 9-10 tys ? hehe Przebieg, 8 letni diesel zza granicy i 148 k, hmmm ok : D Z fotek to tak jak wyżej napisał punxhc. Z zewnątrz nie widać nic niepokojącego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
xvjakubvx Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Przyjrzyjcie się stronie pasażera dla mnie walona w drzwi(źle spasowane). Od przodu widać jak jest zrysowany lakier więc na pewno dolicz polerkę. Prawa kratka przy reflektorze nie wiem czy źle ułożona czy może taki kąt że odstaje. I nie wiem albo mam za mały ekran albo już z przemęczenia widzę nie do końca spasowaną tylną klapę. Co do przebiegu wiem z doświadczenia z Francji że ten przebieg jest możliwy. Francuza stać na to żeby płacić więcej i palić mniej :) co do wnętrza nie widzę nic niepokojącego przyciski na jasnej kierownicy czarne to norma tam- tak samo występowały u nas. W Francji 1,9 dci miał kilka mocy 100/110/115/120 koni w ph I wersje 115 i 120 w Niemczech także występowały nawet w ph II nawet na Francję były Laguny 1,5 dci 105 koni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
punxhc Opublikowano 25 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Sierpnia 2011 W Francji 1,9 dci miał kilka mocy 100/110/115/120 koni tego nie wiedziałem, zatem przepraszam za wprowadzenie w błąd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi