jokker Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Zastanawialem sie ostatnio nad wymianą radia. Chce na to przeznaczyć 500-600zł. Na początku myślałem na zwykłym (tzn CD/Mp3) markowym radiem Pioneer, Alpine, Clarion albo Sony. Potem znalazłem na allegro takie coś http://www.allegro.pl/item230818380_sklep_...sd_mmc_gr_.html Co sądzice o tego typu niemarkowych radiach? Warto kupić coś takiego? Najbardziej obawaim sie tego ze bedzie przeskakiwać na dziurach, słaba jakaość dzwięku itd. Warto czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gacek_fm Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 Sam jestem ciekaw jak coś takiego się spisuje. Jak zainwestujesz w ten sprzęt to pochwa się jak się spisuje. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 zadajcie sobie pytanie czy takie zaawansowane funkcje są Wam potrzebne i jak często będziecie z nich korzystać.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 jokker, osobiście wolałbym coś takiego http://www.allegro.pl/item228898449_odtwar...chodu_dvd1.html nie kłuje tak w oczy potencjalnego "nowego właściciela". I to tylko w przypadku gdybym w aucie musiał mieszkać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 5 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 5 Września 2007 gojgien masz całkowitą rację Ja natomiast, jak już miałbym coś podobnego wybierać, wybrał bym coś takiego http://www.allegro.pl/item240632275_odtwar...sklep_wawa.html jako drugie "radio" w samochodzie + dwa monitorki w przednich zagłówkach + 3 komplety słuchawek dla pasażerów na tylnym siedzeniu. Albo jeden monitor montowany do podsufitki np. taki http://www.allegro.pl/item239031927_monito..._fm_transm.html Pomijam zupełnie cenę bo pewnie zamknęła by się w okolicach 2kzł Poza tym montowanie takiego czegoś ma sens jak sie jeździ z małymi dziećmi na długie trasy i to często - można je wtedy czymś zająć. To co proponujesz jokker to mało przydatny gadżet. Nie wyobrażam sobie jak można oglądać film na 3.5'' monitorku i jeszcze dodatkowo prowadzić samochód? Takie "ustrojstwo" kupuje się dla pasażerów lub dla szpanu. Dodatkowo narażasz się na kłopot bo taki sprzęt jest rzuca się w oczy i pewnie dość szybko może zmienić właściciela. Jeśli już miałbym Ci doradzić to szukaj czegoś z klapką, która po wyłączeniu zasilania zasłania przedni panel. Wiem z doświadczenia, że zdejmowany panel radia zwykle nie jest zdejmowany. A jak już go się zdejmuje to ląduje w schowku lub pod siedzeniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 7 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2007 Prawda jest taka, coś za coś. Ja nauczony doświadczeniem nie kupuję produktów typu no-name. Wolę dopłacić i mieć pewność, że sprzęt mi trochę posłuży. A co do przydatności takiego radia, to raczej dla szpanu. Choć kiedyś odlądałem filmy z napisami na telefonie komórkowym (format Xvid) ale nie było to komfortowe. Jeśli zależy Ci na jakości dźwięku to może lepiej pomyśleć nad czymś markowym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SoundWave Opublikowano 11 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2007 Jezeli juz mialbym miec cos takiego w aucie to na pewno nie ekran o przekatnej 4". Wydaje mi sie, ze od odtwarzacza DVD wolalbym jakis tuner TV, chodz nie wiem jak sie to sprawuje. Moze ktos cos takiego widzial w akcji. Poza tym w media jest takie cudo, ze panel chyba 9" wyjezdza z radia i sie otwiera ale to juz jakas zaawansowana mechanika :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yodie Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 Witam! Ponieważ i mnie interesuje ten temat przyłaczam się do dyskusji. Chcę wspomnieć, iż Renault fabrycznie wyposażał wybrane modele Scenic i Laguna II w system video. Elementy tego systemu są opisane w firmowym katalogu części. Niestety nie ma schematów elektrycznych. System wyglądał jak pokazuję w załączniku. Jeśli, ktoś posiada więcej informacji na temat tego systemu i mógłby się nimi podzielić to bardzo proszę. Pozdrawiam Yodie ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 12 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2007 yodie, coś takiego to każdy zakład Car Audio Ci zamontuje bez problemu i nawet koszt nie będzie jakiś straszny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinagent007 Opublikowano 13 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2007 mój szwagier ma takie dvd z allegro i powiem wam że nie jeden markowy odtwarzacz może się schować.jakość dżwięku-perfec i nic nie przeskakuje podczas jazdy.a mocy ma tyle że trzeba mieć naprawde porządne głośniki, no i telewizję można oglądać tylko trzeba dokupić antene wewnętrzną Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychu Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 marcinagent007, nie będę się spierał ale z tą mocą to przesadziłeś :) Żeby było porządnie to tylko zewnętrzny markowy wzmacniacz. Ale oczywiście nie wszyscy są tak wybredni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzibziak Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 marcinagent007, a moj szwagier z zakopanego ma takie przyrodzenie, że podczas wzwodu może na nim usiąść obok siebie 10 bielików. Przyznaj się, trochę minąłeś się z prawdą ;-) Ale OK, w geście dobrej woli mogę powiedzieć, że też nieco minąłem się z prawdą, mój szwagier jest z krakowa a nie z zakopanego :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcinagent007 Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 nie ma żadnego wzmacniacza , a i tak trzęsie całą kabiną.nie jest to renault tylko chrysler. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bzibziak Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 No nie wątpię, że gra dobrze, ale powiedz mi szczerze ile miałeś możliwości, żeby porównać granie różnych sprzętów. Wątpię, żeby to cudo grało lepiej niż jakiś nowszy pioneer, chociażby ze śrendniej półki. Powiem ci, że słyszałem wiele wynalazków zmajstrowanych przez sprytne małe żółte rączki za miskę ryżu dziennie (czyli jak się zapewne domyślasz nie Japończycy ;-) ) i na prawdę w porównaniu do produktów markowych wypadały co najmniej blado. Zresztą powie ci to chyba każdy kto ma jakieś pojęcie o car audio (ale nie w wymiarze łup łup cyk cyk granych niekoniecznie w takt muzyki :) ) A za cenę tego wynalazku można mieć na prawdę porządne radio, może bez takiego wyświetlacza, ale jednak spełniające swoje przeznaczenie. To coś jest dla mnie jak robot kuchenny z telewizorem, żeby pani domu (lub pan :) ) mogła oglądać klan podczas mieszania ciasta na naleśniki. :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MrTea Opublikowano 15 Listopada 2007 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2007 Jeśli coś jest do wielu rzeczy to jest do niczego .. Lepiej kupić porządne radio a nie jakieś wynalazki :) Moje zdanie i nie będę się rozpisywał :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi