tjow Opublikowano 10 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2011 Witam , czy użytkownicy silników 1,4 tce mogą sprawdzić swoje rury wydechowe :P ? w moim aucie , 7000 km przebiegu rocznik 2011 końcówka rury jest dosyć mocno pokryta sadzą i chciałbym to skonfrontować z innymi użytkownikami tych silników czy problem ten jest związany z moją techniką jazdy (silnik dobrze ciągnie przy niskich obrotach i jeżdżę na wysokich biegach w mieście ale również mam duże przebiegi na autostradzie z predkościami około 160 km/h i 4500 obr/min) czy wynika z urody tego silnika lub jego niesprawności !? :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 (edytowane) Jak to kiedyś mi powiedziano, czasem trzeba go przedmuchać - ale to było w przypadku Skody. Styl jazdy może mieć na to wpływ. Edytowane 12 Września 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Tak od niczego zerknij jaki masz poziom oleju na miarce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek cz-wa Opublikowano 11 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 11 Września 2011 Witam. Mam 17 tyś przebiegu. Jak bym nie jeździł zawsze wylot oklejony sadzą. W ASO pytałem tak ma być. Ekologia (cokolwiek to znaczy). Olej wymieniany po 5 tyś potem po kolejnych 10 tyś. – poziom się utrzymywał –bez dolewek. W Lagunie 2.0 8V wylot był czyściutki ( w Secie 1.4 8 V też) w Lagunie 2,2 DCi – prawie jak w Scenicu. Więc chyba możemy być spokojni – chyba. Pozdrawiam :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkuczara Opublikowano 12 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 U mnie to samo - nalot sadzy. 25K zrobione. Olej wymieniałem tydzień temu. Do tej pory auto nie wzięło grama oleju. Nie przejmowałby się tym - jedyne błędy w komputerze to spalona żarówka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tjow Opublikowano 12 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Września 2011 (edytowane) Dzięki użytkownikom silników 1,4 tce za sprawdzenie swoich rur wydechowych :) , jestem teraz spokojniejszy . Edytowane 13 Września 2011 przez tjow Regulamin pkt. 5.9 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzes74 Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 (edytowane) CYTOWANIE Może to inna marka - ale na wiosnę miałem okazję pojeździć beznynowym Superb2 1.8 TSI z przelotem ok. 50 tys. Zderzak wokół wydechów miał tak okopcony jakby to był diesel. W 1.4 TSI też są rury z lekka przyczernione od wewnątrz - zderzak czyste. Myślę że to nic zdrożnego dla benzyn jak się z lekka rura przyczerni, ważne że nie stawia za sobą zasłony jak ORP Stefan Batory :) Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Edytowane 30 Października 2011 przez Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi