prosiaczek231 Opublikowano 2 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2008 pawelli, dzięki za wskazówkę poprostu niezbyt chciało mi się wulkanizatora odwiedzac, a tak to złoże je grzecznie w garażu :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andrre Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 najlepiej mieć zimówki na stalówkach , i letnie na aluskach gdyż zaoszczędzamy czas, pieniądze i w zimę jest wygodnie a latem efektownie :) Nie wyobrażam sobie jak ludzie mogą jeździć na ładnych aluskach w zimę. Przecież wystarczy spojrzeć jak wyglądają stalówki po zimie od soli i piachu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 3 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2008 jak ludzie mogą jeździć na ładnych aluskach w zimę Dla tego ja mam brzydkie aluski na zimę ale czas z tym skończyć. Zostaną poddane regeneracji :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2008 A i jak odpowiednio zabezpieczone albo ich stać na renowację w przypadku zabezpieczenia to czemu nie :) :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAWKA Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 Może mi ktoś powiedzieć jaki lepiej wybrać rozmiar opon zimowych: zalecene przez renaulta 185/60 R15H ( z tym że zimówek nie robią H tylko T), czy też ,może 175/65 R15. Słyszałem że na zimę lepiej jest kupić węższą oponę ale z drugiej strony wolałbym nie kombinować tylko kupić to co zaleca producent. Dodam tylko że chcialbym kupić Firestone winterhawk 2. dzieki za odp Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kocuper Opublikowano 26 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 26 Września 2008 DAWKA, bardzo dobre opony. Obecnie użytkuje poprzednią wersje i nie mogę nic złego o nich powiedzieć. Dwójka zapewne będzie jeszcze lepsza. Co do rozmiaru to raczej trzymam się zaleceń producenta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 DAWKA, wczoraj kupiłem te oponki do autka żony zrobiła już 100 km mówi że jest ciszej niż na letnich(stare michelin), co do właściwości jezdnych na pewno będą dobre na "nasze zimy" 2 szerokie rowki zewnętrzne i jeden węższy przez środek opony na pewno zdołają odprowadzić nadmiar wody. polecam usługi jednego z reklamujących się u nas sklepów ja w jednym z nich zapłaciłem za te firestone po 138zł/szt 165/70 R14 rocznik opon 2608 jeśli skorzystasz usług TEGO sklepu cena 162zł/szt przesyłka FREE a w przypadku TEGO sklepu 180zł/szt przesyłka FREE rozmiar 175/65 R15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 zrobiła już 100 km Już zmieniłeś - nie liczysz, że jeszcze będzie trochę ciepłości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prosiaczek231 Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Robak, masz prognozy że idzie zima???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Dokładnie koledzy od następnego tygodnia ma do nas zawitać iście listopadowa pogoda, co do czasu zmiany żonka porusza się autem gdy temperatura powietrza nie przekracza tych 8 stopni (wczesny ranek, późny wieczór), a niestety "stare" micheliny letnie nie dawały już sobie rady z deszczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 Ja jeszcze deczko poczkam - u mnie jazda 50/50 rano chłodno ale po południu ciepełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 A moje oponki zimowe bez felunku w garażu. Brakujące elementy jadą do renowacji. Trochę rozbieżność zdań z kol. Prezesem wynikła co do mojej wizji jak to ma wyglądać, na razie postawiłem na swoim ;) Zobaczymy jaki efekt końcowy będzie. Zresztą jakby nie wyglądało i tak będzie ładniej niż dotychczas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DAWKA Opublikowano 27 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2008 dzieki. teraz wiem ze Firestony to dobry wybór. Skłaniam sie również do rozmiaru zalecanego przez producenta czyli 185/60R15 a nie 175/65R15, ale słyszalem jednak że węższa opona to mniejsza powierzchnia kontaktu opony z podłożem i co za tym idzie wiekszy nacisk na podłoże czyli wieksza przyczepność... P.S. tak na marginesie ma ktoś może na zbyciu felgi stalowe 6Jx15H2 ? ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PC800 Opublikowano 28 Września 2008 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2008 Dla zainteresowanych test opon zimowych 185/60R14 wg Auto-Świat nr 45 2004 (wyniki ostateczne): oraz test opon zimowych 205/55R16 wg Auto-Motor-Sport nr 11/2003 I ostatecznie - chińskie zimówki: czy warto? Oczywiście decyzja należy do Was (Auto-Świat nr 39 2006r) . Hamowanie na mokro i prędkość w miejscu zatrzymania samochodu na Continental'ach: Maxxis - 57,9m / 31,9km/h Trayal - 58,7 / 33,6 Tigra - 58,9 / 34,1 Nexen - 60,5 / 37,3 Nankang - 69,8 / 50,5 Hamowanie na suchym poszło znacznie lepiej - odpowiednio: 44,2m, 45,5m, 45,9m, 44,3m, i 49,5m (Continental 44,2m) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maniek_n Opublikowano 4 Października 2008 Udostępnij Opublikowano 4 Października 2008 witam, szykuje sie do zakupu nowych opon, niestety nie starczy funduszy na zakup felg wiec bede musial zalozyc na alusy, prosze doradzcie jaki rozmiar dobrac , obecnie mam 185/55/14( alu renault , megi 1 ph2 ), na opony chce wydac ok 150 zl za sztuke co polecicie i co sadzicie o zalozeniu zimowek na alusy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi