kazet Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Co sądzicie na temat magnetyzerów i ich działania? Na moje to moze być prawda, tylko trzeba te wszystkie efekty działania podzielić przez 1000 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 30 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2006 Nigdy ich nie próbowałem. Nie próbowałem, bo nie wierzę w cudowne działanie. Jedyny magnes jaki wożę, jest przyczepiony do filtra oleju. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 gdzies ogladalem powazny test z wykorzystaniem hamowni... magnetyzery w 3 przypadkach na 5 nie dawaly ZADNEGO efektu, w dwu osiagi sie pogorszyly o wiecej niz blad pomiaru :] Jedyny magnes jaki wożę, jest przyczepiony do filtra oleju. dobry patent!!! jaki to tam masz magnes?! jak mocowany? moze u siebie tez wkleje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Magnes trzyma sie sam. Ewentualny syf metalowy zostanie w filtrze, choć bez niego pewnie też ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 pewnie tak ale ze olej gesty to mniejszy ptl moze zasysac w obieg a tak sadze ze z czasem bedzie sie osadzal a jaki to magnes masz? pewnie cos solidniejszego zeby sie na polskich gladkich drogach nie odkleilo od predkosci :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Magnetyzery odpuść sobie. Podobny efekt będziesz miał po naklejeniu na tylną szybę naklejki "Pioneer" lub podobnej. Czyli + 10KM mocy więcej. Zdrówko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 a jaki to magnes masz? pewnie cos solidniejszego zeby sie na polskich gladkich drogach nie odkleilo od predkosci Znalazłem jakiś magnes, który jest podejrzanie mocny a przy tym lekki. O ile pamiętam wyciągnąłem go z twardego dysku. NIe ma szans żeby odpadł. Mam zamiar kupić okrągły neodymowy. Będzie jeszcze lepszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazet Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Mozna juz kupic korki misy olejowej o własciwosciach magnetyczych. Ja podobnie jak kolega magnez ma filtrze oleju... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Dobry patent - o tym nie pomyślełem Teraz wiadomo po co jest forum ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Prezes, watpiles kiedykolwiek? :-> chyba w pierwszy weekend nowego roku odwiedze gielde i kupie neodymowy do licznikow wody :-P Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kazet Opublikowano 31 Grudnia 2006 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Magnetyzer jest jak "Woda Prałata Jankowskiego" dobry na wszystko :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 31 Grudnia 2006 Udostępnij Opublikowano 31 Grudnia 2006 Prezes, watpiles kiedykolwiek? :-> NIE Ale utwierdzam się w przekonaniu ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Basenji Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Po założeniu magnesu na licznik możesz go rozwalić. A wtedy są kłopoty.... Zdrówko :-/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DrNO Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 yyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy ale ten... ja NIE MAM ZAMIARU wsadzac magnesu na zegary :) to byl taki dzołk na temat gield i sprzedawanych tam legalnie magnesow neodymowych z naklejka "nie wolno przyblizac do licznikow wody/gazu" o czym niedawno byl spory szum w mediach :) a ze polak przekorny to zrobi odwrotnie i dom od dachu wybuduje :) jestem ciekaw czy teraz mi ten magnes cos jeszcze da... przejechalem kolo 17kkm wiec silnik mi sie dotarl, na wiosne zmieniam olej oraz filtr wiec... :] ale zawsze warto :) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marchelius Opublikowano 1 Stycznia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Stycznia 2007 Co sądzicie na temat magnetyzerów i ich działania? Magnetyzer to urządzenie poprawiające jedynie stan portfela sprzedawcy i czasem samopoczucie kupującego Kiedyś kupiłem coś takiego do Corsy i po 2 miesiącach odesłałem do producenta, na szczęście był na tyle uczciwy że zwrócił mi kasę. Jedyną oznaką działania magnesów były kłopoty z obrotami biegu jałowego spowodowane oddziaływaniem magnesów na silnik krokowy instalacji LPG. Po zdjęciu magnesów wróciło do normy. NIE DAJCIE SIĘ NABIERAĆ !! !! !! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi