szpon2 Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Witam, czytam i czytam owe forum i już kiełbasi mi się wszystko. Mam megane I ph II (hatchback), szyby el x4, więc głośniki z przodu 160mm oryginalne z logiem renault(swoją drogą nawet nie przykręcone jak się okazało po zdjęciu osłony), z tyłu głośników brak, w podszybiu z lewej strony jest, a dziś zobaczyłem że z prawej w ogóle brak tweeter'a. podsumowując pogląd sytuacji już macie. Trzeba to moje car audio trochę odświeżyć, dlatego mam parę pytań: 1. Z tyłu w półkę (dodam że kable mam doprowadzone - działają) wchodzą 130mm? Jeśli tak to czy te alpinki warto kupić? link alpine głośniki 2. Warto dokupić jednego tweeter'a na te prawostronne podszybie, a może darować sobie i lepiej kupić dwie nowe 160mm na przód? 3. Radio też do wymianki na chyba takie: link do radio pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Nie wiem gdzie ta przyjemność jest zawarta w tych pytaniach, w każdym bądź razie, ja jej nie odczuwam. Jakie głośniki, (średnice) to już napisano i zapewne dotarłeś do tego skoro tyle przeczytałeś. Czy to powinny być alpinki czy coś innego i jakie radio to już od Ciebie zależy i od wrażliwości twoich uszu. To co mnie odpowiada nie musi tobie i odwrotnie. Ja przykładowo nie przepadam za niskimi tonami w aucie za to uwielbiam tony wysokie wyostrzające spektrum dźwięku. A co do brakującego fabrycznego tweetera w podszybiu, sprawdź czy nie jest wpadnięty w kokpit. Czasami po takim czasie użytkowania lubią się odklejać z mocowania i wiszą sobie na kablach za kanałem nawiewu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Jak półeczka, to tylko jajeczka (6x9), radio fajne, sam mam 101RM i daje rade :) A Głośniczki z przodu na pewno nie masz 160, tylko 130 :) ps. a jeśli, to pokaż zdjęcia :P i jak chcesz kupować przód 160, to pamiętaj o dystansach i kup odseparowany (wtedy masz tweetery + 2 w "dół") ze zwrotkami, więc po problemie :P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Techniacz Opublikowano 22 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2011 Najpierw zmierz te głośniki czy na pewno 16.5 masz :) Co by zdziwienia nie było, po kupnie nowych. Do tyłu nie kupuj głośników. Kup zestaw odseparowany na przód, wzmacniacz (tanie, a dobre używane wzmacniacze były już wymieniane wielokrotnie na forum). Zrób drzwi i dobrze zamontuj głośniki i będziesz bardziej zadowolony, niż z głośników w półce. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi