Archie Opublikowano 27 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2011 Tak jak w temacie, co to za część? i czy ten otwór powinien być taki odkryty? nie brakuje tam czegoś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Listwa wtryskiwaczy, ale tam powinna być rurka z baku z paliwem, a nie widzę jej. Jak będę przy samochodzie to popatrzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Rurka z paliwem? No kurcze, jakby paliwo mi do silnika nie dochodziło to bym nie jechał a jadę :) Jeżeli możesz to rzuć okiem u siebie;) Czy ten element moze jakoś wpływać negatywnie na osiągi? i taki mały Offtop - Korzystając jeszcze z okazji (tylko proszę nie linczujcie mnie, ze nie szukałem, albo ze temat nie dotyczy) chciałbym się upewnić, czy to co na forum przeczytałem to faktycznie się zgadza. W silniku 1.6 16v nie ma typowych przewodów elektrycznych, ponieważ cewki są bezpośrednio na świecach? Bo w sumie z tego co się przyglądałem silnikowi, to by się zgadzało. A na allegro oczywiście jak wszystko, da się takie przewody kupić, tak więc już nie wiem, są one tam czy też nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RACHE Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 (edytowane) to ja mam pytanie też odnośnie tego elementu bo jak pamiętam u mnie też jest takie coś :) ponieważ cewki są bezpośrednio na świecach? Tak. Edytowane 28 Września 2011 przez RACHE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 U mnie na ten króciec założona jest złączka z rurką doprowadzającą paliwo z baku. Tak to wygląda Ciekawe! Co do przewodów WN to w tych silnikach ich nie ma, do cewek doprowadzone jest niskie napięcie, a cewki są zamontowane bezpośrednio na świecach. To co widać to są cewki i kable zasilające. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Archie Opublikowano 28 Września 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Hmmm dziwne, auto jakoś mi jedzie, a paliwo jest podawane do silnika. Tak więc ciekawe jest to, ze do tego plastiku nic nie jest podłączone... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 W tym roczniku nie ma nic .Wcześniej był tam regulator ciśnienia paliwa i przewód nadmiaru paliwa ,U mnie też nic tam nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2011 Potwierdzam, dzisiaj oglądałem silnik 1,4/16V i tam też nic nie było. Dyskutowaliśmy we trzech czy to ma być czy nie, ale nie doszliśmy do żadnych wniosków. Natomiast u mnie jak widać na zdjęciach jest. Ciekawe! Ale to kolejne zaskoczenie jakie zafundowało nam Renault. W Sam naprawiam podane jest, że regulator ciśnienia montowany był w silnikach o nr niższym niż 990301. Dodano: 28 wrz 2011 - 20:30 PS. Zapomniałem, pomyliłem miejsce dostarczania paliwa. Po dokładnym przyjrzeniu się jak to jest rozwiązane na silniki, moim. Okazuje się, że paliwo do listwy wtrysku dostarczane jest od strony rozrządu. U mnie zakończona jest regulatorem ciśnienia i przewód powrotny leci pod listwą w kierunku rozrządu i do baku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nel Opublikowano 29 Września 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Września 2011 Potwierdzenie słów Przemo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi