maciejka156 Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Witam, proszę o opinie na temat tego autka: http://moto.allegro.pl/show_item.php?item=1840266542 Sprzedawca twierdzi, że jest to autentyczny przebieg...chyba sprawdzić trzeba w serwisie. Do tej pory posiadałem Sceniac 2000 1.6 16v z LPG manual - byłem bardzo zadowolony (brakowało troszkę mocy i w kabinie jest dość głośno). Teraz szukam Scenica z większym silnikiem. Co myślicie o jednostkach 1.8 i 2.0? Jak się spisują Automaty w tych autkach? Dzięki i Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ZygaM Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 Silniki 1,8 rzadko spotykane, dopiero teraz idą grupowo na nasz rynek, tak samo jak Scenic RX4. Ja mam RX4 z silnikiem 2.0 i jestem zadowolony, założyłem LPG. Nie wierzę w ten stan licznika, choć nie koniecznie on przy nim grzebał. Ogólnie wygląda ładnie. Podejrzliwy bym był odnośnie tego remontu, jakiś rodzynek się trafił wśród sprzedających, bo i rozrząd wymienił, i układ kierowniczy, i ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 7 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Października 2011 (edytowane) Autko fajne, ale tak jak Zyga pisze, po co ktoś pakuje w auto tyle kasy na remonty a później sprzedaje i to po dość niskiej cenie :) Edytowane 7 Października 2011 przez Tomik 1970 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 8 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2011 Ja bym go obejrzał, nie wyglada na zniszczony, a jest bogato wyposażony. Niech facet podesle zdjęcie fotela kierowcy od strony drzwi- po nim najbardziej widac zużycie i przebieg, w okolicy 150 tys km pojawiają się odgniecenia na lewej krawędzi. Moim zdaniem jest ok, prezentuje się lepiej niż większość sceniców. Może autem śmigała kobietka po mieście - wtedy przebieg mógłby być mały. A nawet jak jest cofnięty o połowę, to nie powinno robić wrażenia na silniku. 2.0 to dobra jednostka. Zapytaj, co było robione ze skrzynią, jak powie że skrzynia jest super i nic nie było robione to niedobrze, bo olej w niej powinno się wymieniać co 30 tys km. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciejka156 Opublikowano 9 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Dzięki za odpowiedzi! Facet mówi, że kupił go 1,5 roku temu z przebiegiem 90 tys. Sprowadzał mu go kolega, więc jest pewny tego przebiegu. Układ kierowniczy wymieniał, bo coś skrzypiało i tak mu doradził mechanik - kosztowało to 1200 zł (ma gwarancję jeszcze na to). Na propozycję sprawdzenia w serwisie nie robił żadnych problemów. Chyba go obejrzę. Jeszcze raz dzięki za odpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi