Tomek.S Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Po rozwiązaniu problemu z centralnym przyszła pora na zmierzenie się z elektryką szyb :) A więc tak, chodzi o Megane Coupe rocznik 2001 Lewa przednia szyba wcale nie działa. Z tego co powiedział sprzedawca to silniczek jest zepsuty. Pytanie jest takie czy wymiana tego silnika jest dużym problemem i czy potrzebuje silnika z wersji Coupe czy jest to obojętne? Z tego co się zorientowałem mechanik liczy sobie za to około 300zł a na sieci silniczek można kupić za +/- 50zł Z prawą przednią szybą problem jest inny. Mianowicie można ją opuszczać i podnosić sterowaniem po stronie kierowcy a po stronie pasażera działa tylko podnoszenie. W związku z tym silnik i cały układ podnoszenia wydaje się być w porządku. Powinienem wymienić cały ten panelik? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 9 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Października 2011 Sprawdź silniczek najpierw sam, podłączając go "na krótko" do akumulatora. Jak się okaże niesprawny, dopiero wymień. Problem może być w zasilaniu silnika, a nie w nim samym. Co do drugiej szyby... Rozbierz przełącznik, wyczyść styki i powinno zacząć działać. Najlepiej jest odkręcić całą kieszeń na drzwiach. To raptem 7 śrub. Później w przełączniku nie ma już żadnej. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rayback Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 witam czy ktoś może mi pomóc? poszukuje już od 3 miesięcy sterownika do podnoszenia szyby (lewy przód) do megan II 2006 nr sterownika to: TEMIC 0675 D4 440726 J4 HW C6 SW 1. PD 17,06,06 DZIEKUJĘ za pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rosol Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Hej. Udało się znaleźć odpowiedni? Ja w środę dostanę TEMIC 0675 D4; 440726 J4; HW C5 SW 1.7 Padł mi w drzwiach kierowcy. Różnica polega tylko na tym, że na zamówionym jest oznaczenie C5 a na moim C6, reszta taka sama. Wyjęty jest ze Scenica i ciekawostka, że w każdych drzwiach był taki sam. Wcześniej zdobyłem TEMIC 0675 C9; 440726 F; HW C5 SW 1.7 i niestety nie działał prawidłowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Rayback i Rosol piszecie w temacie o Megane I PHII, a macie Magane II, czyli nie na temat To są dwie różne konstrukcje pod względem mechanicznym i elektrycznym Czytać opisy tematów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi