qwerdt Opublikowano 15 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2011 (edytowane) Koledzy mam taką sprawę. Możecie sprawdzić czy u was w belce drążek jak przechodzi przez środek tulei to ma luźno? Zastanawia mnie to czy wewnętrzny otwór w tulei nie powinien mieć zbliżonej średnicy do drążka aby ten na sztywno siedział w niej zamiast latać. Oddałem auto do regeneracji belki i wymienili tuleje, a tłucze i skrzypi nadal. Guma w tulejach dobra nie popękana tylko właśnie kwestia otworów na drążki. Jutro wstawie zdjęcie aby było wiadomo co mam na myśli dokładnie. Edytowane 16 Października 2011 przez qwerdt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 :) To po regeneracji tak Ci zrobili ? Jedź do nich niech nie odstawiają chały i zrobią jak należy poczytaj ten temat, tam masz też zdjęcia, co prawda tłukącej się ale wygląda zdecydowanie lepiej. Tak nie może być ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AndrewW Opublikowano 16 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 Dokładnie. U mnie drążek wchodzi w sam środek otworu tulei, nawet jak tuleja była rozwarstwiona drążek był idealnie w środku. Reklamuj usługę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qwerdt Opublikowano 16 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Października 2011 No niestety tak wygląda po wymianie. Jak pojechałem z reklamacją że znów skrzypi to stwierdzili że trzeba całkowicie inny element belki wymienić. Mam pytanie jeszcze jak ten drążek ma się trzymać centralnie skoro otwór w tulei jest większy niż średnica drążka? Drążek ma około 24,5 mm a średnica wewnętrzna tulei około 32 mm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Ja to w ogóle nie wiem co oni Ci tam wsadzili :) wygląda jak kawałek okrągłej gumy a ma być tuleja stalowo-gumowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi