krysk Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Witam serdecznie, czy rolety w tylnych drzwiach w grandtour są zamienne stronami prawa/lewa? Z tego co widzę bez problemu można je zamiennie zamontować. Czy dobrze się orientuję? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Jeśli jest równoległa na całej długości to tak. W sceniolu drugim przykładowo jest trapezem i nie jest zamienna. Dla tego też są sprzedawane jako prawe i lewe z innymi numerami fabrycznymi. Popatrz jeszcze, a najlepiej zmierz, czy wieszak jest na środku długości górnej listwy rolety. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysk Opublikowano 17 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 (edytowane) Ze zdjęć wynika, że jest na środku. W środku auta też tak wyszło, rolety są zwykłymi prostokątami. W załączniku zdjęcie. Edytowane 17 Października 2011 przez krysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 17 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2011 Skoro to prostokąt, to nie ma różnicy czy prawa na lewo, czy odwrotnie. Jedynie trzeba albo z odwrotnej strony zaczep zamontować, albo w druga stronę nawinąć. Elementem zwijającym prawdopodobnie jest guma, bo czy w jedną czy w drugą skręca i rozwija się tak samo. Zatrzaski na dole roletki też są identyczne i pasują czy na lewą czy prawą stronę. Z tego co mogę poradzić, to raczej przewiń roletę zamiast zdejmować i ponownie wciskać ten wieszak na górnej listwie. Plastik jest raczej "suchy" i nietrudno, by zawieszenie zaczepu uszkodzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 (edytowane) Trochę odkurzę ten temat :) Czy rolety słoneczne do sedana i kombi są takie same (to samo tyczy się boczków, bo nie każdy sprzedaje rolety) ? Jeżeli są takie same, to ponowię pytanie, czy prawa i lewa są ze sobą zamienne ? Wie ktoś może gdzie poza Allegro można kupić te roletki najlepiej nowe w rozsądnej cenie ? Może ktoś ma jakieś znajomości w ASO i może kupić w tańszej cenie ;) Dzwoniłem do jednego ASO i jak usłyszałem cenę 600 zł (już nie pytałem netto, czy brutto), to mi szczęka na podłogę opadła. Może ktoś ma do sprzedania taką roletę do tylnych prawych drzwi w kombi ;) Edytowane 28 Maja 2012 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Powinno pasować od kombi do sedana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 (edytowane) Ja mam kombi i chcę dopasować od sedana :) To by trochę rozszerzyło zakres poszukiwań, bo sedanów z roletami jest więcej. Czy boczek z sedana do kombi tez pasuje ? W ASO prawdopodobnie roleta jest w komplecie razem z boczkiem. Przynajmniej tak coś zrozumiałem, bo ten z ASO chyba też nie był pewien. Edytowane 28 Maja 2012 przez Pawel Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krysk Opublikowano 28 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Rolety są oddzielnie - z tym, że występują w komplecie (prawa i lewa strona). Co do przypasowania z sedana - trzeba by było VIN jakiegoś sedana z roletami i sprawdzić zgodność numerów OE w dialogys Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
p.zyga Opublikowano 29 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Maja 2012 drzwi są te same- to i boczki będą pasować :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Drzwi w sedanie i kombi są inne, przynajmniej na pewno górna część. Dodano: 11 cze 2012 - 20:30 Boczki w sedanie i kombi są inne, może ta informacja się komuś przyda w przyszłości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artuoi Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 U mnie w lewej roletce pękł zaczep (część zakładana na haczyk) z jednej strony. Próbowałem podkleić ale ani kropelka anik klej do ABS nie chcą tego trzymać. Planuję na gorąco wtopić w to jakąś szpilkę chyba że ktoś ma lepszy pomysł? PS. Musi być solidne bo młode ma tendencję do sprawdzania trwałości elementów wnętrza;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 To tylko na gorąco, bo klej z czasem puści. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi