Rafaltp Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Kupiłem pod koniec grudnia 2006 futurę 50Ah ma 510A . U mnie spoko, jestem zadowolony - silnik 1.6 16V K4M Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 W poprzednim aucie miałem Centrę i byłem bardzo zadowolony, więc mogę spokojnie polecić, a z tych opisanych to ja wziąłbym ten 55Ah 600A. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baad74 Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Ok. to mnie namówiliście na Centrę Futura 55Ah 600A :). Dzisiaj jadę kupić (szkoda tylko, że cena dość wysoka 240,- :-/ ). Czy po kupnie doładować na max czy wsadzić do samochodu i nic nie robić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielossss Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Wsadzić i jeździć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPS Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 I za jakiś czaS napisać jak się sprawuje ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jazel Opublikowano 26 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Marca 2007 Ja dwa tygodnie temu kupilem Centre Future 50Ah. W katalogach w sklepach moto pisza, ze pod 1.6 16V wystarczy nawet 45Ah. Poza tym Assistance na 2 lata u Startera (maja milion pomocy drogowych) przekona chyba kazdego. No i 3 lata gwarancji! Narazie jestem zadowolony - nic zlego sie nie dzieje, ale umowmy sie - rtec jest po "dobrej" stronie zera :) [ Dodano: 2007-03-26, 15:48 ] Btw. Zaplacilem 185pln (srednia cena w Krakowie to 190-200pln). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baad74 Opublikowano 27 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 27 Marca 2007 Tylko, że oryginalny miał 600A rozruchu (EN) natomiast 50tka Centry "tylko" 510A, a 45tka jeszcze mniej. Latem nie ma to praktycznie znaczenia, ale zimą duży prąd rozruchu na pewno się przyda ;-) Gdy ostatnio prawie rozładowałem aku, a następnie próbowałem uruchomić silnik to spaliłem bezpiecznik rozrusznika ponieważ komputer sam określił ile czasu ma kręcić, a że aku był słaby to coś mu się pomerdało i kręcił aż zdechł. Kręcąc kluczykiem na pewno do tego bym nie dopuścił, więc prąd rozruchu w tym przypadku ma znaczenie. [ Dodano: 2007-04-05, 15:43 ] Niedawno przeczytałem w instrukcji, że do aku podłącza się elastyczny przewód odprowadzający szkodliwe gazy. I faktycznie u mnie jakaś pusta, czarna rurka plącze się w okolicy akumulatora, ale bez żadnej końcówki. Czy u Was jest coś takiego zainstalowane :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Witam. Jutro jadę kupić akumulator do Megi I phase I 2.0 8V. Jaki mam kupić? Ile Ah? Teraz miałem 55. Czy ktoś może sprawdzić w Dialogysie jaki zaleca fabryka ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 ja mam 55Ah i 420A ten drugi parametr też jest ważny, zwróć uwagę też na to czy plus czy minus jest po prawej stronie akumulatora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ziolo Opublikowano 22 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2007 Ja mam w tej chwili dokładnie taki sam jak napisałeś. Co do strony klem to na pewno będzie ok bo kupuje u kumpla który wcześniej pracował w ASO Renault. Ja poza tym też pamiętam. Więc jutro rano jadę po aku. Dzięki za info i pozdro! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_r95 Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Witam Szanownych forumowiczów, no i stało się, stałem się posiadaczem megi jak w profilu. Mam do wymiany akumulator, serwis mówi 65Ah 720A ale cena kosmos 500zł. Szukałem akumulatora o identycznych parametrach ale nie znalazłem. Znalazłem cos takiego: Bosch Silver 75Ah 720A, czy nie jest za duzo Ah, bo do piero przy tylu Ah prad rozruchowy ma 720A. Jakie sa wasze sugestie, za wszystkie porady z góry dzieki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 31 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 31 Maja 2007 Mam podobnie - jest jeszcze chyba Centra Futura (ma chyba 75Ah 760A) za jakieś 330 PLN. Większość zazwyczaj ma 680 A Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wolek Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 Ja wczoraj kupilem akumulator z Centruy za 315 zl co dziwne stary kttory mialem , mial tylko 50 ah a do 1.9 dCi z 2001 w ksiazce pisalo 65 ah ten ktory kupilem ma 75 ah Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 1 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2007 za duży akumulator też jest nie dobry bo będzie cały czas niedoładowany przez co szybko padnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojtek_r95 Opublikowano 2 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2007 A wiec mam go kupowac czy nie? Jeśli nie, to jaki polecacie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi