Pawel Opublikowano 14 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 14 Października 2010 Jak chcesz coś z oferty Liqui Moly, to zastanów się nad półsyntetykiem z dwusiarczkiem molibdenu. http://www.liquimoly-sklep.pl/product-pol-...05L-.html#title Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tebe Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Cytowaniwe Gdzieś czytałem, że jest to przeżytek. Lepsze są syntetyczne 10w-40. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 Ok dzieki panowie.Zamowiłem ten MoS2 i zobaczymy.Jest drogi ale siano nie gra roli :)Jak zaleje to podziele się opinia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wopa Opublikowano 15 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2010 A ja polecam http://www.motozakupy.com.pl/index.php?p18...10w40-a-5-litry . Zrobiłem już na nim ok 50 tys. Zmieniam co 20 tys. z dolewką na 2 podziałki bagnetu. Jednak to wszystko zleży od przebiegu silnka. Ja mam 217 tys. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 18 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2010 Panowie zwracam się do Was z pilną prośbą o pomoc. Otóż jakieś 500 km wstecz wymieniłem olej w swoim Scenicu. Nie wiedziałem co było lane wcześniej więc zalałem ( a raczej polecił mi majsterek ) Mobil Super S. Dziś przypadkiem dowiedziałem się iż nie spełnia on normy ACEA B4, z tego też powodu chcę go wymienić. Co byście polecili? Osobiście rozglądam się za Mobil 1 5W-50 Rally Formula lub Castrol EDGE Sport 5W-40, biorę też pod uwagę ELF EXCELLIUM LDX 5W40 . Czy dobrze " celuję "? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boban666 Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Więc zalałem w zeszłym tygodniu silnik olejem Liqui Molly 10W40 MoS2.Silnik w porównaniu z olejem GM i Mobil pracuje o niebo lepiej.Jest bardziej cichy lepiej odpala oraz poranne drgania które miałem w samochodzie w dziwny sposób ustały.Jedyny minus tego oleju to cena i kolor . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lewy Opublikowano 25 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2010 Maniak, ja bym wybrał pierwszy z wymienionych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 26 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2010 Lewy A mógłbyś jakoś uzasadnić swój wybór? Dlaczego akurat ten byś wybrał? boban666 dzięki za propozycję, ale na pewno nie wybiorę tego oleju, gdyż nie spełnia on norm jakościowych Renault. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawskip Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 ja zalałem Megankę olejem Motul 8100 X-CESS 5W-40, silnik stał się cichszy i spokojniej pracuje (ale to w sumie normalne po wymianie oleju na nowy). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hydraulikbp Opublikowano 29 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2010 To co gandi pisał to też czytałem jak znajde na necie to dam linka bo jak cos to mam to na dysku tylko jakos to trzeba gdzieś wrzucic. :roll: [ Dodano: 2010-10-29, 21:48 ] mam już to jest to http://p12.neostrada.pl/oleje.pdf a tak w ogóle to moja megi ma 285tys i jezdzi dalej na pełnym syntetyku i nic sie nie dzieje. Teraz jeżdże na Valvoline SynPower 5w40 spełnia norme Renault RN700/710. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bebol Opublikowano 30 Października 2010 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2010 Ja zalewam swoją megankę Valvoline Max Life 10W40. Jest to specjalny olej do aut z przebiegiem powyżej 100.000 km z certyfikatem TUV Nord. Wcześniej lałem ELF 10W40 i po zalaniu Maxa silnik równiej pracuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nimrod32 Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Normy Renault spełniają oleje firm które mają podpisane umowy z Renault Należy tylko zwrócić uwagę na klasę oleju i taki lać. Oczywiście z firm które są popularne na rynku. Nie warto brać ani najtańszych ani najdroższych. Chyba że ktoś ma parę zł do wyrzucenia do kosza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
waldek708 Opublikowano 2 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 2 Listopada 2010 Należy tylko zwrócić uwagę na klasę oleju i taki lać. Oczywiście z firm które są popularne na rynku nareszcie jakaś sensowna wypowiedż Przeciez te wszystkie castrole,motule,castrole,elfy itd...to wszystko to samo.Nie wiem czemu tak sie wszyscy podniecaja tymi "zaleceniami" producenta...przeciez tu nie chodzi o nic innego jak o umowe podpisaną z daną firmą ;-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Robak Opublikowano 3 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Listopada 2010 waldek708, święte słowa od ostatniej wymiany pożegnałem się z elfem evolution i zalałem olej marki TOTAL Quartz 9000 (w sumie to samo) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Maniak Opublikowano 4 Listopada 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2010 Normy Renault spełniają oleje firm które mają podpisane umowy z Renault Guzik prawda :( Wystarczy poczytać opisy olei aby się o tym przekonać, że tak nie jest :( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi