luksad2200 Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 witam, mam taki problem dzis jadąc samochodem, nagle przestały działac kierunki, przestały działac zegary nic nie działa na zegarach nic sie nie swieci, nie działają elektryczne szyby, żadne czujniki na zegarach, dziła radio nawiew wycieraczki switała, abs. co mogło się stac, lub spalic bezpieczniki sprawdziłem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fred Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 W najgorszym przypadku mogło zdechnąć UCH. Bezpieczniki w komorze silnika sprawdziłeś ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksad2200 Opublikowano 25 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 sprawdziłem całe, jak by uhc padło nie odpaliłbym auta, immo jest, ma ktos może rozpiske jakie są przekażniki pod maską i za co odpowiadają Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 25 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2011 To czego szukasz leży sobie na plikach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksad2200 Opublikowano 26 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 posciągałem te schematy ale i tak po przeczytaniu nic nie wiąże się z tym żeby było cos za to odpowiedzialne, ale nadal nie znalazłem za co odpowiadają bezpieczniki, koło aku w kombi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 26 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2011 tu masz rozwiązanie, tak jak Pisał wyżej Przemo: http://megane.com.pl/files/download/45-bezpieczniki-i-przekazniki-megane-i-i-scenic-i/ A i popraw profil, bo nie było kombi phI. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksad2200 Opublikowano 28 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 nic z tych rzeczy żaden schemat nie pasuje do mojego samochodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 Pasuje! Sprawdź bezpieczniki przy akumulatorze, wygląda, na to, że poleciał główny na zasilaniu. Bezpiecznik drugi od prawej w pierwszym rzędzie (od szyby) 60A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksad2200 Opublikowano 28 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 patrzyłem te koło aku i są ok, ale bede sprawdzał jutro na krótko też je podejerzewam, schemat pasuje tzn. u mnie w aucie nie ma bsi(uch), jest tylko w tym miejscu 8 przekażników, i sterownik odpowiadający za immo, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 28 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 28 Października 2011 :) To jest właśnie BSI Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksad2200 Opublikowano 29 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 jest 4 przeażniki od swiateł, 4 od centralnego i skrzyneczka wielkosci 5X4x10 od immo -zestaw kodujący immo, żaden bezpiecznik główny nie jest spalony, ale na skrzynke bezpieczników nie dochodzi wszedzie prąd, podpinając plus pod niektóre bezpieczniki nie które rzeczy zaczynają chodzić np, kierunki, szyby, według mnie nie ma przejscia, z bezpiecznika głównego na listwe bezpieczników, tylko któredy idą te kable czy wystczy że sciągne górną czesć tapicerki i si edo niej dostane ps. wiec nie mam bsi, Regulamin pkt. 5.6, 5.9 -Prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzychup Opublikowano 31 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 Podejrzewam, że koło akumulatora jest przejście do środka auta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luksad2200 Opublikowano 31 Października 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Października 2011 temat do zamknięcia problem rozwiązany. Wnioski w moim aucie nie ma bsi (uch). schematy bezpieczników są błędne albo innaczej niewystarczjące. usterką był kabel przesniedziały w stercie kabli, doszedłem do niego lecąc ze stacyjki gdzie ginie prąd na zapłonie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi