kanar666 Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Trochę mnie dziwi że Orlen zaopatruję stację TESCOWE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 A kto ma zaopatrywać jak mamy tylko 2 dystrybutorów??? Jakby to było paliwo z zagranicy dowożone to cena zapewne nie była by taka jak jest. A tak przy okazji, ja nadal swoje 2 sceniole w dieslu tankuję na LUKOILU, kiedyś JET, a druga wcześniej BP. Mam świadomość, że to może być to samo paliwo co na innych stacjach, jednak tu nie dostaję punktów promocyjnych, a tym samym w cenę paliwa nie są wliczane szczątkowo koszty kart i prezentów dla biorących udział w tej zabawie. Nie dość, że na te stacje mam najbliżej, to jeszcze zawsze kilka groszy taniej na litrze. Szczególnie w weekendy, to jeszcze dobra pozostałość po JET. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Ja tankuję tylko na BP. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomik Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Tylko BP i na dodatek wszystkie tankowania fakturowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gandi Opublikowano 12 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2011 (edytowane) Nie ma różnicy gdzie tankujecie, zwykłe paliwo jest na każdej okolicznej stacji takie samo. Jeśli bliżej jest rafineria Lotosu to wszystkie stacje dostają od nich,nawet Orlen. Wiem to od wyżej postawionej osoby właśnie w rafinerii Lotos. Tak samo jest z Orlenem. A chrzczenie paliwa już zależy od samej stacji, ale generalnie żadna duża sieć sobie na to nie powinna pozwolić, więc nie ma się co obawiać. Raczej wystrzegam się małych prywatnych stacji. Wiele osób chwali tu BP, a chyba tam nawet nigdy nie tankowałem albo kilka razy jak musiałem - mają praktycznie zawsze najdroższe paliwo a tak właściwie na nic ta cena się nie przekłada. Edytowane 12 Sierpnia 2011 przez gandi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 13 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Sierpnia 2011 120kkm bezawaryjnej jazdy na BP Ultimate, nie mam zamiaru eksperymentować skoro się sprawdza. PS. Ostatnio tankowałem lokalny "Ultimate" ON w Chorwacji i jak nie wierzyłem, że paliwo może być lepszej jakości poza PL, tak zmieniłem zdanie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielek110 Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 17 Sierpnia 2011 Ja zaopatruję się w stacjach paliw tesco ale leje tylko pb 98 i jestem zadowolony a po zakupach w tesco za 100 zł mam jeszcze rabat na paliwio ^^ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan_KTP Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Sierpnia 2011 Od wielu lat głównie Neste, a ostatnio także i Lotos Optima Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
miszel73 Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Sierpnia 2011 Kataryniarz: czym objawia się lepsze paliwo zatankowane poza granicami kraju? Zauważyłeś różnice? Wybieram się niedługo na Słowację i chciałbym tam zatankować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 miszel73: Tym, że silnik lepiej pracuje, znacznie ciszej. Autko lepiej się zbiera. Ba i co najważniejsze - przejechałem około 100km więcej - sprawdzałem dwa razy taki wariant. Tankowanie w Niemczech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Sierpnia 2011 Prezes już odpowiedział, pozostaje mi tylko potwierdzić :) PS. Niestety na Słowacji paliwo dużo droższe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tunia Opublikowano 29 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 29 Października 2011 (edytowane) Przeniesiono do już istniejącego tematu. Witam gdzie tankujecie swoje megi w krakowie ?? gdzie jest tania benzynka no i dobra na zime... co polecacie Edytowane 29 Października 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
utusiek Opublikowano 30 Października 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Października 2011 No ja tankuję na TESCO przy kapelance, ale dopiero od pół roku, więc nie wiem jak jest tam z paliwem zimowym, tak więc przychylam się do pytania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawapromyk Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 (edytowane) Nie ma różnicy gdzie tankujecie, zwykłe paliwo jest na każdej okolicznej stacji takie samo. Jeśli bliżej jest rafineria Lotosu to wszystkie stacje dostają od nich,nawet Orlen. Oprócz jakości paliwa bardzo ważny jest stan techniczny urządzeń na stacji (zbiorniki, pompy). Jeżeli będą kiepskiej jakości to odbije się to na jakości paliwa, np. słabej jakości uszczelnienie przy pompach do LPG widać w samochodzie na filtrach fazy ciekłej - starty grafit. Co do tankowania. Tankuje na Orlenie, BP i przy hipermarketach. Omijam małe stacje i petrochemie (dwa razy zatankowałem gaz, z którym silnik miał problem). Edytowane 1 Listopada 2011 przez kawapromyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arczi92 Opublikowano 1 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 1 Listopada 2011 Ja leje akurat tam gdzie mi sie rezerwa zaświeci :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi