kacper69 Opublikowano 4 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 4 Listopada 2011 Zauważyłem niepokojące zjawisko , a mianowicie po pobycie w myjni,czy po deszczu w klapie bagażnika zbiera się woda, która wylewa się po bokach klapy bagażnika podczas jej podnoszenia, trzeba uważać, żeby się nie zalać ta wodą. Po solidnym deszczu , przy otwieraniu bagażnika, z klapy wylewa się nawet z pół litra wody. Martwię się, ze będzie to się wiązało wkrótce z korozją, problem chyba podobny jak był w M2 z zbierająca się wodą w drzwiach. Czy w waszych autach tez występuje ten problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobo Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 Witam. ja zauważyłem to po 1,5 roku używania Megane 3 GT. Wydaje się że woda może nalewać się do środka klapy podczas szybkiego ponoszenia klapy po deszczu. Normalnie nic się nie nalewa jak jest zamknięta. U mnie kapało po uniesieniu do góry na roletę z okolicy łączenia plastików nad szybą ( przy podniesionej klapie z łączenia plastików poniżej szyby. To jest niedopracowane. Myślę że powolne podnoszenie klapy i poczekanie aż obcieknie jest jakąś receptą na tą przypadłość. Jak tak robię nic mi się nie nalewa. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan_KTP Opublikowano 6 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 6 Listopada 2011 faktycznie trochę kapie, ale z tym 0,5 l to chyba trochę przesadziłeś :D W dolnej części klapy sa otwory odpływowe, jak będziesz dbał o ich drożność to powinno być ok - woda będzie mogła swobodnie się wylać jak klapa będzie zamknieta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 7 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Po solidnym deszczu z klapy naprawdę wylewa się masa wody, która gromadzi się w tej dolnej, plastikowej części. Woda potrafi tam "stać" nawet kilka dni. Myślę, ze może to być 2* po szklance wody, bo wylewa się zarówno po lewej , jaki i po prawej stronie klapy. Żeby nie być zalanym trzeba stać na środku, jak się ja otwiera, to jest dobra pułapka na teściową ;P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 7 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 7 Listopada 2011 Mi z kolei się dostaje woda do kosza na koło zapasowe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 21 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 21 Grudnia 2011 polecam sprawdzic 3 stop , zdjac srodkowa czesc plastikow pod stopem , na klapie , i lac wode , dosyc czesta usterka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
COWON Opublikowano 2 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Stycznia 2012 Ja bym na 100% to reklamował. Aby uprościć temat - nagraj sobie filmik z tego jak ta woda wycieka. Może być tak, ze przyjedziesz do serwisu i nic takiego nie będzie miało miejsca. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 polecam sprawdzic 3 stop I tak chyba zrobię bo już mnie męczy latać ciągle ze szmatką :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 8 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Stycznia 2012 Tak wygląda uszczelka w bagażniku megane 3 GT po wyjeździe z myjni, albo po deszczu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gtszudi Opublikowano 28 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Stycznia 2012 zdejmij z tylnej klapy srodkowa czesc tapicerki , ta gdzie mniej wiecej jest 3 stop jedz na myjnie i kogos popros zeby wsiadl do bagaznika , i lej wode , zobaczysz ze bedzie sie lalo przez 3 stop. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Ostatnio dobrze popadało. Auto stało zaparkowane. Po deszczu tak jak na fotce wygląda przesłonka w bagażniku. Koszmar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Witam.Miałem wymienianą lampę stop ze względu na jej nieszczelność niecaly rok temu jeszcze na gwaroncji).Teraz znowu zauważyłem ,że zbiera się woda w bagażniku po opadach.Czyżby znowu ta nieszczęsna lampa.Mam pytanie czy żeby to sprawdzić mogę rozebrać tylko tą część plastyku wewnątrz klapy bezpośrednio przy lampie ,czy muszę rozbierać całą tapicerkę klapy. Dodano: 30 lis 2013 - 17:25 Jeszcze jedno pytanie.Jeżeli to będzie ciekło z 3 stopu to czy mogę jakoś uszczelnić tę lampę na wieczność czy trzeba będzie znowu wymienić na nową i modlić się na jak długo.Auto jest po gwarancji. Dodano: 04 gru 2013 - 18:56 Dzwoniłem do ASO gdzie wymienili mi tą lampę pierwszy raz na gwarancji i niestety nic już nie można zrobić w ramach gwarancji bo się skończyła w ramach rękojmi również.Jak się zdecyduję to mogę podjechać i spróbóją uszczelnić.Gość z serwisu dodal,że to jest jakaś makabra z tymi lampami stop i nie ja jeden u nich to zgłaszalem.Prawdopodobnie jest to wina uszczelki tej lampy która szybko się zużywa ze względu na warunki pogodowe(jednym słowem bubel)Dodam ,że ostatnio lampa zaczeła przeciekać po zimie a teraz było tylko trzy dni mrozu poniżej 5 stopni ,potem pierwszy deszcz i powtórka z rozrywki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kacper69 Opublikowano 4 Grudnia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2013 Musisz się przyzwyczaić do tego że Renault ma problemy ze szczelnością aut. W Megane 2 była woda w "kieszeniach" drzwi i korozja podświetlania tablicy rejestracyjnej, a w Megane 3 GT jest woda w 3-cim stopie i zalewanie auta przez nadmuch powietrza na nogi kierowcy i pasażera z przodu. Ja się już przyzwyczaiłem do tego , Tobie tez radzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roberto197272 Opublikowano 22 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 22 Grudnia 2013 (edytowane) Dzięki za pocieszenie.Ale jeszcze sprobuję uszczelnić .Narazie się będę z tym bujał bo i pogoda nie jest najlepsza do tego typu napraw pod chmurką.Jak nie dam samemu rady to skorzystam z pomocy mechanika.Powiedz mi czy udało sie Tobie uporać z tą wodą z tyłu auta i co było przyczyną Dodano: 22 gru 2013 - 14:08 Witam ponownie.Parę dni temu zabrałem się ponownie żeby coś zrobić z wodą wewnątrz drzwi w bagażniku.Zacząłem od najprostrzej czynności.Dociągnąłem klapę bagażnika do uszczelki i zadziałało.Po myjni i po obfitym deszczu jest sucho.Mam nadzieję ,że to była tylko sprawa wyregulowania klapy a nie jak wcześniej podejrzewałem znowu lampe 3 stopu. Edytowane 4 Grudnia 2013 przez roberto197272 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
eystrasalt Opublikowano 15 Lipca 2019 Udostępnij Opublikowano 15 Lipca 2019 Dnia 22.06.2012 o 12:04, kacper69 napisał: Ostatnio dobrze popadało. Auto stało zaparkowane. Po deszczu tak jak na fotce wygląda przesłonka w bagażniku. Koszmar. O jak u mnie po wczorajszym deszczu ;-) Mam tak od kliku miesięcy w moim już prawie 8-letnim RM III GT. Nie sądzę, żeby był to problem 3. lampy stop, bo woda jest TYLKO z tej, tzn. lewej strony. Uszczelki są całe, auto nie było w żaden sposób naprawiane (mam je od nowości). Problem stary, ale wciąż aktualny, dlatego odnawiam. Może ktoś z Was skutecznie sobie z nim poradził i przede wszystkim zna faktyczną przyczynę. Dzięki z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi