Kamarad Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 (edytowane) Co to za czujniki ? i przy okazji co oznacza ten rysuneczek który znajduje sie pod numerem szyby ????? :D Edytowane 5 Listopada 2011 przez Kamarad Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 To nie czujniki :D Na niektórych szybach zaznaczane są prawidłowe miejsca ustawienia wycieraczek, po stronie kierowcy tak jak u Ciebie jest ustawienie dla wycieraczki pasażera w wersji angielskiej. U mnie też chyba coś takiego jest, tylko u mnie sa trójkąciki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 5 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 hahahaa no to sie ładnie wygłupiłem :D a co oznacza ten rysuneczek pod numerem dotyczy on chyba szyby... ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 wujek google podpowiada: http://[ciach]wiatmotoryzacji.com.pl/index.php?modul=numery&page=czytaj&id=408 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 5 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 no i wujek gojgien znowu pomógł :D hehe wy to macie juz obczajone to szukanie ;) a ja nie umiałem znaleźć a do tępych sie nie zaliczam ;) to może wujek pomoże jeszcze napisze jakie Megane II FL II ma czujniki ? tzn czego ? klocków z przodu, z tyłu itp itd będe wdzięczny bo tak naprawdę to nie wiem czego sie podziewać po komunikatach na kompie i co musze sam pilnować a co bedzie mi dane przeczytac ?;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Pomógł bo wystarczyło wpisać w szukajkę googla dwa słowa- piktogramy szyba A że nie chodziło o wyposażenie łazienek, to pomocny okazał się drugi rekord. :D Odnośnie nowego zapytania: Wymienić nazwy i zastosowanie wszystkich czujników w aucie???? hehehehe tego nawet w ASO nie wiedzą. Teoretycznie obczujnikowane jest wszystko, a przesyłane szyną CAN, cokolwiek to znaczy. Nie podejmuje się tego zadania by je wyszukiwać i profilaktycznie, dla samego poznania, opisywać ich działanie. Za to komunikaty jakie mogą się wyświetlić, są podane w instrukcji obsługi auta. Ich tłumaczenia, jeśli są w obcych językach, są też w odpowiednim temacie na forum. Samo tłumaczenie oznacza, że przy języku polskim, będą właśnie tak się wyświetlały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kamarad Opublikowano 5 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 żebym to ja wiedział że to sie piktogram nazywa :D hehe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 (edytowane) Nazwa nie jest nowa, znam ją od dziecka. To ogólna nazwa wszystkich takich ujednoliconych znaków graficznych. Najwięcej ich kiedyś było na dworcach kolejowych, oraz na metkach przy odzieży i chyba do dziś tak jest. No chyba, że od czasu rozpowszechnienia komputerów ikonkami zaczęto to nazywać heheheh :D Edytowane 5 Listopada 2011 przez gojgien Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aniewa Opublikowano 5 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2011 Trochę się "pomęczyłem" ;) i zaspokoję Ttwoją ciekawość ale od samego czytania głowa boli :D Oczywiście nie wszystikie wersje ten zestaw czujników posiadają. CZUJNIK CIŚNIENIA / TEMPERATURY POWIETRZA CZUJNIK CIŚNIENIA ATMOSFERYCZNEGO CZUJNIK CIŚNIENIA DOŁADOWANIA CZUJNIK CIŚNIENIA GAZU LPG CZUJNIK CIŚNIENIA MECH. RÓŻNICOWEGO FILTR PRZECIWPYŁOWY CZUJNIK CIŚNIENIA PŁYNU CHŁODZĄCEGO CZUJNIK CIŚNIENIA RAMPY PALIWA CZUJNIK CIŚNIENIA WZGLĘDNEGO (AUTOMATYCZNA SKRZYNIA BIEGÓW) CZUJNIK CIŚNIENIA Z PRZODU TURBINY TURBOSPRĘŻARKI CZUJNIK ELEKTROZAWORU RECYRKULACJI GAZÓW CZUJNIK GÓRNEGO PUNKTU MARTWEGO CZUJNIK I POMPA PALIWA CZUJNIK LEWEGO PRZEDNIEGO KOŁA CZUJNIK LEWEGO TYLNEGO KOŁĄ CZUJNIK MARTWEGO PUNKTU SKRZYNI BIEGÓW / ŚWIATŁA COFANIA CZUJNIK MINI POZ PŁYNU HAMULCOWEGO CZUJNIK NASŁONECZNIENIA CZUJNIK OBECNOŚĆ DŁONI PRZY KLAMCE PRZEDNIEJ LEWEJ POJAZDU BEZ KLUCZYKA CZUJNIK OBECNOŚĆ DŁONI PRZY KLAMCE PRZEDNIEJ PRAWEJ POJAZDU BEZ KLUCZYKA CZUJNIK OBECNOŚĆ DŁONI PRZY KLAMCE TYLNEJ LEWEJ POJAZDU BEZ KLUCZYKA CZUJNIK OBECNOŚĆ DŁONI PRZY KLAMCE TYLNEJ PRAWEJ POJAZDU BEZ KLUCZYKA CZUJNIK OPADÓW / NATĘŻENIA ŚWIATŁA CZUJNIK OTWARCIA TYLNEJ KLAPY CZUJNIK POŁOŻENIA CYLINDRA CZUJNIK POŁOŻENIA NEUTRALNEGO CZUJNIK POŁOŻENIA PEDAŁU SPRZĘGŁA CZUJNIK POŁOŻENIA PRZEDNIEGO FOTELA KIEROWCY CZUJNIK POŁOŻENIA WAŁU ROZRZĄDU WLOTOWEGO CZUJNIK POZIOMU I TEMPERATURY OLEJU CZUJNIK POZIOMU OLEJU CZUJNIK POZIOMU PALIWA CZUJNIK POZIOMU POJAZDU LEWY TYŁ CZUJNIK PRAWEGO PRZEDNIEGO KOŁA CZUJNIK PRAWEGO TYLNEGO KOŁA CZUJNIK PRĘDKOŚCI TURBINY AUTOMATYCZNEJ SKRZYNI BIEGÓW CZUJNIK SPALANIA STUKOWEGO CZUJNIK TAŚMOWY CZUJNIK TEMPERATURY PALIWA CZUJNIK TEMPERATURY PONIŻEJ FILTRU PRZECIWPYŁOWEGO CZUJNIK TEMPERATURY POWIETRZA W UKŁADZIE WTRYSKU CZUJNIK TEMPERATURY POWYŻEJ FILTRU PRZECIWPYŁOWEGO CZUJNIK TEMPERATURY WODY W UKŁADZIE WTRYSKU CZUJNIK ULTRADŹWIĘKOWY ALARMU CZUJNIK WEWNĘTRZNY LEWY TYLNY SYSTEMU POMOCY PRZY PARKOWANIU CZUJNIK WEWNĘTRZNY TYLNY SYSTEMU POMOCY PRZY PARKOWANIU CZUJNIK ZEWNĘTRZNY TYLNY LEWY SYSTEMU POMOCY PRZY PARKOWANIU CZUJNIK ZEWNĘTRZNY TYLNY SYSTEMU POMOCY PRZY PARKOWANIU Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi