aras189 Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 (edytowane) Witam Ostatnio zauważyłem w mojej Megi że jakieś włókna wystają z wydechu. Próbowałem je wyjąć ale się nie da, czy to jest jakiś istotny element. Samochód nie stracił na mocy a jedynie czasami są spadki obrotów. Na necie czytałem że może to być otulina. Da się ją jakoś z wydechu wydostać i uzupełnić nową, może w warsztacie coś takiego robią?? /0cool: przeniesione do odpowiedniego działu. Edytowane 8 Listopada 2011 przez 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 może w warsztacie coś takiego robią?? Tak, wymieniają tłumik :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Noo to tak :D Niestety nie mam takiego budżetu żeby go wymienić i chce jak najtańszym kosztem to naprawić ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 To jeździj dalej zbieraj kasę, jak się całkiem rozsypie to wymienisz. :D A tak poważnie, to tłumik kosztuje jakieś 100zł. Wymienisz sam w max 1 godz. jak to robisz pierwszy raz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Tylko mam sportowy tłumik i szkoda mi go. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Tłumik do wyrzucenia, przerdzewiała siatka trzymająca matę wygłuszającą i ta zaczęła uciekać z tłumika. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 8 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 A nie da rady go jakoś zregenerować?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Rozciąć, wybebeszyć, włożyć nowa siatkę, wygłuszenie, zaspawać. Znając życie, to za pół roku historia pewnie się powtórzy, albo po prostu przerdzewieje w miejscu spawania. Biorąc pod uwagę, że nowy tłumik kosztuje 100 zł, to ta robota jest całkowicie bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 nie mam takiego budżetu żeby go wymienić i chce jak najtańszym kosztem to naprawić mam sportowy tłumik i szkoda mi go. A nie da rady go jakoś zregenerować?? Do furii mnie doprowadza takie myślenie i postępowanie. DRUCIARSTWO I SZPAGATERIA. Potem wszyscy są zdziwieni, że przy stłuczce, strefa zgniotu od przodu, kończy się w bagażniku. Skoro takie pomysły są co do tłumika za 100, to co powiedzieć na korozję progów, podłużnic i innych elementów nośnych??? :D ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrekglowno Opublikowano 8 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 8 Listopada 2011 Wyciąć wymienić i zapomnieć kolega miał tom samo w CC auto straciło moc wycięcie tłumnika raptownie go odmuliło. Wymień tłumnik i zapomnij o sprawie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 A co by było jakbym co całe wygłuszenie wyjął ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Wytnij tłumik i wspawaj rurę. Efekt będzie prawie identyczny. A nawet lepiej, ponieważ nie będzie głuchego dudnienia w puszce tłumika. Pomijając fakt, że będzie głośno, oczywiście... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Wytnij tłumik i wspawaj rurę Koszt i tak będzie podobny do wymiany tłumika. A nawet gdyby był mniejszy to przy najbliższej kontroli drogowej może się skończyć odebraniem DR, albo nie przybiją pieczątki przy przeglądzie. W końcu to tłumik końcowy i widać że go nie ma. Nie kombinuj kup nowy tłumik i wymień, zrobisz to sam, albo zrobią Ci to w warsztacie za małe pieniądze. Pewnie masz gdzieś w okolicy warsztat który zajmuje się tłumikami? Podjedź zapytaj, niektóre warsztaty mają bardzo dobre ceny. Takiego uszkodzonego tłumika nie ma sensu naprawiać bo koszty są dużo większe niż kupienie nówki, nawet w wersji sportowej. Tańsze jest wyprodukowanie tłumika niż jego "naprawa". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aras189 Opublikowano 9 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 No dobra to rzeczywiście będę musiał kupić nowy :D to w takim razie jakiej firmy byście mi polecili ? Jak już to sportowy bym kupił bo nie wyobrażam sobie mojej Megi z tłumikiem oryginalnym ;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 9 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 9 Listopada 2011 Niestety nie mam takiego budżetu żeby go wymienić Jak już to sportowy bym kupił bo nie wyobrażam sobie mojej Megi z tłumikiem oryginalnym Wzajemnie wykluczające się stwierdzenia. Zdecyduj się na jedną prawdziwa wersje. Ja sobie jakoś nie wyobrażam sportowego w niskiej a nawet bardzo niskiej cenie. No chyba, że kiepskiej jakości podróba, która może się okazać zakupem na krótki okres czasu, a przez to źle wydanymi pieniedzmi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi