maly_sz Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 WITAM CHCE NABYC MEGANE COUPE 2.0 Z 2002 ROKU, I MAM DUZE PROBLEMY ZE STWIERDZENIEM ZE TO WERSJA ZE 140 KM SILNIEKIEM IDE MAM DUZE PODEJRZENIE ZE TO 8V ALE ODRAZU MOWIE ZE JESTEM LAIKIEM JESLI CHODZI O TE AUTA I ICH WERSJE. JUZ WYJASNIAM... PO PIERWSZE NA BLOTNIKU JEST NAPISANE TYLKO 2.0 PO DRUGIE AKUMULATOR JEST PO LEWEJ STRONIE A NIE NA PODSZYBIU Z PRAWEJ PO TRZECIE NA OSłONIE SILNIKA NIC NIE PISZE O IDE I 16V JEST DEKO INNA ....CZY TE WERSJE POD KONIEC PRODUKCJI TAK WLASNIE WYGLADAłY ? PROSZE O SZYBKI ODZEW BO CHCE ZAKUPIC TO AUTO W DNIU JUTRZEJSZYM Z GORY DZIEKUJE Proszę przeczytać regulamin forum i poprawić post i temat aby był z nim zgodny - Prezes Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Yetiq Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Lipne klawiatury ludzie mają. Znowu się Caps Lock zaciął. Może jakiś dział na forum dotyczący klawiatury :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_sz Opublikowano 14 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Przepraszam, to chyba z nerwów, bo wydac 20 tys zł i zamiast 140KM miec 115KM to malo mile. bardzo prosze o jakies istotne informacje na ten temat. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Silniki 8v były w megane coupe do marca 1999 roku. Auta po marcu mają już tylko silniki benzynowe z 16 zaworami. W ph2 (czyli po 03.99) było kilka rodzajow silników 2.0, ale wszystki 16v. Były wersje IDE czylli z bezpośrednim wtryskiem (140km), były też silniki bez tego wynalazku o mocy 150km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_sz Opublikowano 14 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Wiec dobrze, jesli nie ma na obudowie silnika ide 16v i akum. jest normalnie z przodu auta to mam rozumiec ze jest to 115? 136?? bo 140 to chyba na pewno nie jest a podkreslam auto to 2002(pierwsza rej.) , moze modelowy 2001?? [ Dodano: 2007-09-14, 21:54 ] Jakie w takim razie sa opcje silnika jesli to 2.0 a auto jest z 2001-2002 ?? po czym poznac, sprawdzic symbol? jesli tak to gdzie sie znajduje ?? na bloku silnika? czy moze w innym miejscu Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Może ubłagasz bronisia aby się z Tobą spotkał i ocenił autko na miejscu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_sz Opublikowano 14 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 Auto stoi w Sierpcach 120km od wawy, nie nie moze okreslic co to za silnik ? gdzie szukac oznaczenia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bronius Opublikowano 14 Września 2007 Udostępnij Opublikowano 14 Września 2007 oznaczenie silnika znajdziesz na bloku: np F4R (nie IDE, ze zmiennymi fazami rozrządu 140km), F7R (150km), FSR (IDE 140km)...w roczniku 2001-2002 były tylko silniki 2.0 o mocach 140-150km (w zależności od typu silnika) tak jak pisałem wcześniej nie może to być 2.0 8v bo już od ponad 2 lat ich nie produkowali daj foto to Ci powiem co to za silnik maly_sz, poza tym kupując auto podjedź do ASO żeby CI je sprawdzili, przy okazji każ im na podstawie VINu określić historię auta i rodzaj silnika - bez wizyty z autem w ASO nie kupuj bo potem będziesz płakał ze kupiłeś coś co nawet nie jeździ, zwłaśzcza, że jak piszesz jesteś laikiem w tych sprawach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maly_sz Opublikowano 17 Września 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2007 Witam jednak nie kupilem, ale nie ze wzg na stan ale na kolesia co o 100zł sie klucił oznaczenie silnika na bloku znalazlem f4r czyli 140KM bez bezposredniego wtrysku mam znajomego sprawdzil mi auto w bazie ale za wiele sie o nim nie dowiedzialem byl pare razy w serwisie na gwarancji i tyle. Dzieki za pomoc Bede szukal dalej Pozdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi