sanei Opublikowano 12 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2011 (edytowane) Witam, chciałbym kupic nową megankę. Silnik ze względu na przebiegi roczne rzędu 10 tysięcy km - raczej benzyna. Nie mam określonego budżetu, ale wiadomo, im taniej tym lepiej. Wpadła mi w oko pewna oferta dealera, a mianowicie : http://otomoto.pl/renault-megane-dynamique-110km-nowy-C21657375.html Teraz moje pytanie do Was drodzy koledzy, bo napewno bardziej się znacie, czy to dobra cena i warto było by rozważyc ten zakup ? Ewentualnie słyszeliście gdzieś o jakichś promocjach, gdzie można by kupic fajną megankę 5d w dobrej cenie ? No i ostatnie pytanko, czego ewentualnie ten samochód nie ma, a jest dośc przydatne w meganie i na co ewentualnie zwracac uwagę przy zamawianiu autka w salonie ? Edytowane 12 Listopada 2011 przez sanei Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomusMaximus Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 (edytowane) Na zdjęciach wnętrza widać, że radio jest wersją podstawową, nie jak napisano z Bluetooth! Na zdjęciach tyłu auta nie ma także czujników cofania! Czy dokupować radar cofania to kwestia subiektywna. Ja w Grandtourze mam i jestem bardzo zadowolony bo niewiele widać do tyłu. Poważnie zastanowiłbym się nad tym silnikiem 1.6. Jest dość głośny i nie zapewnia odpowiedniej dynamiki. Ja mam 1.4 TCe i z nie zamieniłbym się na inny silnik (chyba że 2.0 TCe ;D ) Jest cichy, bardzo dynamiczny i oszczędniejszy od 1.6 110km. Co do ceny, to myślę,że każdy diler posiadający gotowe auta na placu zrobi podobną cenę! Może zobacz co mają w Decar'ze na Modlińskiej. Jerozolimskie i Puławska to ta sama firma co "Mory" więc podgląd mają na te same gotowe auta. Pamiętam w Siedlach jest też jakiś salon, na otomoto wystawiał też w lato swoje auta w bardzo dobrych cenach. Edytowane 13 Listopada 2011 przez TomusMaximus Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanei Opublikowano 13 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Dziękuję za cenne uwagi :D Autko nie ma byc dla mnie, tylko mamy, stąd też silniczek 1.6 110 km (bo 100 to już chyba przesada). Jako, że nie przekracza ona 3-3.5 tys obrotów, a prędkośc 100 km/h to już bardzo szybko, myslę, że nie kalkuluje się dopłacac do 1.4 TCe. Jak twoje odczucia, co do jazdy nową meganką ? Zastanawiam się głównie pomiędzy meganką III a astrą IV, chociaż przez głowę przeszły mi też golf i focus, ale są o wiele droższe ( a chyba nie koniecznie więcej oferują ;) ). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomusMaximus Opublikowano 13 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 13 Listopada 2011 Tylko że silnik 1.6 ma jakąś wadę dotyczącą kołą zmiennych faz rozrządu @ poczytaj na forum KZF skrót) nie wiem czy występuje to w MIII ale na pewno w MII było bardzo drogie i uciążliwe. Kolega ma nową astrę kombi. to jest inne zupełnie auto, kwestia gustu oczywiście, ale dla mnie szału nie ma . w najnowszym focusie tylko siedziałem, trochę zabawkowo w nim ale w sumie ładnie. poprzedni mam dużo do czynienia z nim tragedia jeśli chodzi o wnętrze. straszne moim zdanie dziadostwo (oczywoście w takiej wersji, te droższe odrobine lepsze. W Megi zdecydowanie dobrze się czuję. bardzo szybko się przyswyczaiłem. odrobinę brakuje mi schowków, ale to daltego że w poprzednim aucie było ich aż za dużo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sanei Opublikowano 15 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Tylko jeden chętny do pomocy forumowicz ? ;/ Dodano: 15 lis 2011 - 20:08 Meganka zamówiona, padło na kombi w wersji dynamique 1.6 110 km :D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sławek17 Opublikowano 15 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 15 Listopada 2011 Nie będziesz żałował. :D Też mam taki. TomusMaximus pisze, że 1,4 jest oszczędniejszy ale nie wiem na jakiej podstawie. Jest dynamiczniejszy ale pali więcej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 16 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 16 Listopada 2011 Meganka zamówiona Więc zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi