Piteryn1988 Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 (edytowane) Witam Ślizga mi się sprzęgło w okolicach załączenia turbo jak się mocniej przyciśnie pedał gazu. Jest to na pewno przyczyną cieknącego oleju napędowego który zmoczył mi pół silnika wraz ze skrzynia. Czy da się to jakoś usunąć? Może jest jakaś zaślepka pod którą widać tarcze i tam się da psiknąć jakimś zmywaczem. Co mi poradzicie? Mam nadzieję, że obędzie się bez demontażu całego sprzęgła.... Pozdrawiam Piteryn1988 Dodano: 27 lis 2011 - 11:48 Nikt nie miał podobnego przypadku? Edytowane 21 Listopada 2011 przez Piteryn1988 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 No najpierw trzeba by usunąć wyciek a potem wyczyścić. A co do zaślepki, wątpię. Nie ukrywam, nie mam meg2 ani nie znam na tyle jej budowy. Wjedź na kanał otwórz maskę i popatrz do środka. Ewentualnie podjedź do serwisu i niech zerkną na to i doradzą co i jak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteryn1988 Opublikowano 27 Listopada 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 Właśnie byłem w serwisie. Powiedzieli, że teoretycznie nie powinno nic się dostać do sprzęgła. Nie ma tam żadnej zaślepki ani tym podobne. Myślałem że jakiś mały otwór jest wtedy by można psiknąć jakimś zmywaczem. Wyciek był zdiagnozowany wypadła mi zawleczka od przewodu zwrotnego wtryskiwaczy i wężyk lał paliwem po całym silniku;/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 27 Listopada 2011 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2011 To tylko wymiana na nową tarczę ratuje kolegę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piteryn1988 Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Kwietnia 2012 Jeśli chodzi o sprzęgło to ewidentnie wleciał tam ON. Po pół roku oszczędnej jazdy teraz działa bez problemów i się nie ślizga nawet w 5 osób pod górę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi