Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

tylna wycieraczka

Rekomendowane odpowiedzi

witam. chcąc włączyć tylną wycieraczkę przekręcam pokrętło do odpowiedniej pozycji,i mam problem zamiast tylnej włączają mi się przednie wycieraczki a nie tylna. w czym leży problem?? dodam że chcąc spryskać tylną szybę nie słyszę jak pompka pompuje na tył. z przodu spryskiwacze z przodu działają. W czym leży problem?

• 3 miesiące temu...

U mnie 2-3 razy podczas zimy (podczas opadów śniegu) przestała działać wycieraczka tylnej szyby w moim kombi, ale po jakimś czasie tzn. kilkanaście - kilkadziesiąt minut przeprosiła się i wszystko było ok. Niestety 3 dni temu chyba na dobre coś się popsuło i nie chce wogóle działać. Sprawdziłem bezpiecznik w kabinie, moim zdaniem jest ok, rozkręciłem klapę bagażnika i mechanicznie też chyba wszystko ok. Elektryki nie mierzyłem bo nie znam się i nie mam jakiegokolwiek przyrządu.

Jeszcze jedno, jak przekręcam przełącznik przy kierownicy na działanie wycieraczki to od czasu do czasu jest takie "tyknięcie". Jak daję na spryskiwacz to działa.

A i jeszcze przy podnoszeniu klapy bagażnika tak jakby coś w niej stukało czy przeskakiwało. Kompletnie zielony jestem :-)

Proszę Was wszystkich o pomoc i z góry serdecznie dziękuję!

• 3 miesiące temu...

Gdzie jest ten bezpiecznik ? Ja posprawdzałem wszystkie bezpieczniki w skrzynce koło silnika ale na tył bezpiecznika BRAK :-?

znalazłem niestety to nie bezpieczniki wiec nie mam dalej pojecia gdzie szukać wogóle coś wariuja mi czasowe nie da sie ustawić jak nic nie pada :/

Edytowane przez Trisha

Jest temat gdzie opisano problemy z poprzerywanymi przewodami w gumowym przejściu od karoserii do klapy. Kilka takich przypadków odnotowano w M II. Może tu tkwi problem, że raz łączy, a raz nie??

• 2 tygodnie później...

Ps sprawdźcie sobie oświetlenie tablicy.

U mnie nie działa wycieraczka i oświetlenie tablicy...w serwisie gościu powiedział, że w tym gumowym połączeniu się najczęściej kable rozwalają...

Ja sobie zrobiłem oświetlenie tymczasowe i wpinam do zapalniczki...całe 10 zł kosztowało w sklepie z rzeczami typu wiejski tuning :D

• 5 tygodni później...

Hmm, ja mam objaw bardzo podobny:

- od jakiegoś czasu nie działa najwyższy bieg przednich

- czasem jak chcę włączyć tylną ze spryskiwaczem, to włącza mi się przednia

- czasem tylna nie chce się włączyć (w zimie), łapie sama po ponownym rozruchu, nawet pomimo położenia pokrętła na '0'. Pomaga wtedy włączenie i wyłączenie.

Nie zaglądałem jeszcze do tego, ale chyba już pora. Jakieś nowe sugestie?