grom Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 witam. chcąc włączyć tylną wycieraczkę przekręcam pokrętło do odpowiedniej pozycji,i mam problem zamiast tylnej włączają mi się przednie wycieraczki a nie tylna. w czym leży problem?? dodam że chcąc spryskać tylną szybę nie słyszę jak pompka pompuje na tył. z przodu spryskiwacze z przodu działają. W czym leży problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
0cool Opublikowano 10 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 A jak włączasz przednie wycieraczki, to co się dzieje ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grom Opublikowano 10 Grudnia 2011 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Grudnia 2011 noralnie chodzą tylko przednie na wszytskich poziomach szybkości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamn998 Opublikowano 8 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Kwietnia 2012 U mnie 2-3 razy podczas zimy (podczas opadów śniegu) przestała działać wycieraczka tylnej szyby w moim kombi, ale po jakimś czasie tzn. kilkanaście - kilkadziesiąt minut przeprosiła się i wszystko było ok. Niestety 3 dni temu chyba na dobre coś się popsuło i nie chce wogóle działać. Sprawdziłem bezpiecznik w kabinie, moim zdaniem jest ok, rozkręciłem klapę bagażnika i mechanicznie też chyba wszystko ok. Elektryki nie mierzyłem bo nie znam się i nie mam jakiegokolwiek przyrządu. Jeszcze jedno, jak przekręcam przełącznik przy kierownicy na działanie wycieraczki to od czasu do czasu jest takie "tyknięcie". Jak daję na spryskiwacz to działa. A i jeszcze przy podnoszeniu klapy bagażnika tak jakby coś w niej stukało czy przeskakiwało. Kompletnie zielony jestem Proszę Was wszystkich o pomoc i z góry serdecznie dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Trisha Opublikowano 12 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Lipca 2012 (edytowane) Gdzie jest ten bezpiecznik ? Ja posprawdzałem wszystkie bezpieczniki w skrzynce koło silnika ale na tył bezpiecznika BRAK :-? znalazłem niestety to nie bezpieczniki wiec nie mam dalej pojecia gdzie szukać wogóle coś wariuja mi czasowe nie da sie ustawić jak nic nie pada :/ Edytowane 12 Lipca 2012 przez Trisha Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
smolir Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 U mnie też czasami wycieraczka odmawia działania, ale po jakims czasie wraca do normy. Nie szukałem przyczyny i może tu sie dowiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 13 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2012 Jest temat gdzie opisano problemy z poprzerywanymi przewodami w gumowym przejściu od karoserii do klapy. Kilka takich przypadków odnotowano w M II. Może tu tkwi problem, że raz łączy, a raz nie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
denim Opublikowano 25 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2012 Ps sprawdźcie sobie oświetlenie tablicy. U mnie nie działa wycieraczka i oświetlenie tablicy...w serwisie gościu powiedział, że w tym gumowym połączeniu się najczęściej kable rozwalają... Ja sobie zrobiłem oświetlenie tymczasowe i wpinam do zapalniczki...całe 10 zł kosztowało w sklepie z rzeczami typu wiejski tuning :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dzik312 Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Sierpnia 2012 Hmm, ja mam objaw bardzo podobny: - od jakiegoś czasu nie działa najwyższy bieg przednich - czasem jak chcę włączyć tylną ze spryskiwaczem, to włącza mi się przednia - czasem tylna nie chce się włączyć (w zimie), łapie sama po ponownym rozruchu, nawet pomimo położenia pokrętła na '0'. Pomaga wtedy włączenie i wyłączenie. Nie zaglądałem jeszcze do tego, ale chyba już pora. Jakieś nowe sugestie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi