m-blue Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 (edytowane) witam, potrzebuję na szybko kupić drugie nie za drogie auto, z racji relacji wielkość/ cena padło na scenica, mimo uprzedzeń do francuzów:) jakoś nigdy przekonania nie miałem, ale c2 w rodzinie się sprawuje dobrze, więc zaryzykuję:) Pytanie ogólne - jak wygląda awaryjność sceniców po lifcie 1999/2002. mam na myśli ogólną opinię. Generalnie czytałem dobre opinie o 1.4 benzynie, ale dzisiaj znalazłem w mojej okolicy 2.0 140kM, oczywiście benzyna. Diesla już mam i generalnie żeby nie ceny ropy benzyny bym już nie kupił, ale takie czasy... Będę wdzięczny za wyrozumiałość, piszę na wielu forach i pewnie tutaj większość takich tematów już jest, niestety zwykle właśnie czytam i szperam wyjątkowo teraz ( auto dzisiaj pojechało na lawecie do mechanika - podobno dwumasa...) niestety aż tyle czasu nie mam. Może ktoś mógłby podrzucić jakieś ogólne tematy o samym modelu? Pozdrawiam, Michał Edytowane 19 Grudnia 2011 przez m-blue Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2011 Krótko napiszę, roczniki od 2000 do 2002 warto brać. Czesto fajnie wyposażone, rozsądne ceny części, ekonomiczne, wygodne, dobrze zabezpieczone przed rdzą. 4 poduszki i abs w standardzie, można trafić też 6 poduszek, climatronik. Dużo miejsca w środku, tylne fotele można pojedynczo wyjmować. Silniki benzynowe w tych rocznikach nie sa jakoś zbytnio problemowe, dobrze znoszą gaz, najczęściej są problemy z falującymi obrotami. 1.4 - do scenica moim zdaniem za słaby 1.6/1.8 - optymalny ekonomia/osiągi 2.0 - dobre osiągi przy znośnym spalaniu (takim jeżdżę chwilowo) diesle dosyć udane. Jak trafisz zadbany egzemplarz to auto na pewno można polecić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pieczar Opublikowano 20 Grudnia 2011 Udostępnij Opublikowano 20 Grudnia 2011 Pytanie ogólne - jak wygląda awaryjność sceniców po lifcie 1999/2002. mam na myśli ogólną opinię. Moja ogólna opinia jest taka, że nie należy słuchać obiegowych opinii, że na F to be... meganecoupe02 ma rację, jak trafisz na w miarę zadbany egzemplarz i będziesz o niego dbał, to nigdy Cię nie zawiedzie... ja na mojego diesla złego słowa nie powiem i ogólnie na auto również Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi