matiz-1990 Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Witam serdecznie . Mam takie pytanko zawiozłem wczoraj moją megi do elektryka w związku z niedziałajacym wentylatorem . Okazało się ze padły rezystor , płytka regulacji obrotów , oprnica , i dowiedziałem sie że bieda z dostaniem samych tych rezystorków że trzeba kupić cała tą płytke a koszt 300 zł ;/ a same rezystorki wlutował by mi za 100 . czy ma ktoś może namiar na jakiś sklep gdzie to dostane ?? same rezystorki dodam że mam megi z klimatyzacją 1996 rok z góry dziekuję za pomoc czekam na jakieś namiary Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
T.Boy Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Podejrzewam ze chodzi o te 2 duże metalowe (eliptyczne - na górze okrągłe) elementy. To tranzystory. Do dostania w sklepie z częściami elekronicznymi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 3 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2012 Nie ma bidy, wystarczy poczytać forum, są nawet podane typy tranzystorów, nie rezystorów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matiz-1990 Opublikowano 4 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 (edytowane) tak dokładnie chodzi o tranzystor sorki za wyrażenia ale jestem ciemny w sprawach elektroniki . Teraz już wiem . Dokladnie o te dwa okragłe mi chodzi ale musze przeszukać musi na nich pisać mexico ;/ może ktoś pomoże ?? Motorolla T1829-1 MEXICO 9615 Jakie zamienniki ?? niech ktoś poda konkretne zamienniki i po sprawie . A napewno pomoże to nie jednemu forumowiczowi i nie tylko z góry dzięki Edytowane 4 Stycznia 2012 przez matiz-1990 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kreciq Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 Jakie zamienniki ?? MJ11015, MJ11015G, BDX68B, BDX68C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Prezes Opublikowano 4 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2012 wystarczy poczytać forum, Już kolega moderator podpowiedział co zrobić. Na forum już jest to opisane i nawet fotki są. Zamykam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi