pobidowski Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 (edytowane) Sztywna cena... Zawsze da się wynegocjować, nawet z 500 zł, trzeba zobaczyć podczas oględzin jak wyglądają tarcze, ogumienie, zawsze coś się znajdzie Edytowane 14 Stycznia 2012 przez pobidowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mirko78 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 2 ciekawa propozycja a od lata nie umie się sprzedać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pobidowski Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 (edytowane) 1. Dobrze byłoby poprzeć swoją wypowiedź jakimś dowodem. 2. Długi okres sprzedaży wcale nie musi świadczyć o złym stanie samochodu. Według mnie głównym czynnikiem jest cena. Dobrego samochodu za bezcen się nie sprzedaje, a cena 27 tyś jest dosyć wygórowana (a na pewno była wyższa). Oczywiście możesz mieć racje, że samochód to składak, ale to podczas oględzin w warsztacie da się sprawdzić. Edytowane 14 Stycznia 2012 przez pobidowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerkhof Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Możesz coś bliżej na ten temat napisać żebym się niepotrzebnie nie podniecał ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Druga oferta wygląda ciekawie, na zdjęciach nic podejrzanego nie widzę - warto zabrać go do ASO na sprawdzenie. Zdjęcia robione we wrześniu, zgadzam się, że wysoka cena mogła odstraszać poszukiwaczy "importowanych bezwypadków z niskimi przebiegami od emerytów", które cudownie tanieją po przekroczeniu granicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerkhof Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Witam. Nadal szukam. I mam nowe pytanko. Czy w roczniku 2007, 1,9 DCI może być zamontowany filtr cząstek stałych ? Bo tak twierdzi sprzedający. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rxe.Megane Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Ja mam II ph I z listopada 2005 z tym nowym silnikiem 130hp i mam fapa, więc ph II pewnie też ma Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pobidowski Opublikowano 16 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 (edytowane) Jasne, że może mieć. Chyba wszystkie te 1.9 DCi 130 konne miały FAPa (mój brat ma II phII z 2006 roku z tym silnikiem i ma filtr) Edytowane 16 Stycznia 2012 przez pobidowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerkhof Opublikowano 16 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2012 Czy są z tym filtrem jakieś częste, czy konkretne problemy ? Niestety, codzienny dojazd do pracy, 4 km w jedną stronę to 70% użytkowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pobidowski Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Dziwi mnie fakt, kupna diesla przy takim użytkowaniu. Jeżeli faktycznie masz zamiar użytkować go tyle lat, to w dłuższym okresie czasu może okazać się oszczędniejsza benzyna 1.6 16V. Konkretne problemy to zapychanie się (nie ma dostatecznych warunków, aby spalić te "resztki"). Co powoduje, że musisz wypalać resztki chemicznie (w warsztacie, najczęściej ASO), albo wywalić go co też jest możliwe i nie będzie Ci przeszkadzało, o ile nie jesteś eco Edytowane 17 Stycznia 2012 przez pobidowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerkhof Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Myślę że ostania opcja wejdzie w grę. Eco owszem, bardzo chętnie, ale bez przesady. Wyznaję zasadę "nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu". A przyczyna takiego wyboru-no cóż prozaiczna-tańsze paliwo w moim przypadku. Powiedzmy że odkryłem źródełko w ogródku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pobidowski Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Jeżeli paliwo jest wystarczająco tańsze, to można spróbować zaryzykować. Prawdą jest, że jeżeli kupisz z małym (realnym) przebiegiem, to do 100-150 tyś masz raczej spokój (O ile dobijesz do takiego przebiegu) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 (edytowane) A to "tańsze" paliwo z pewnego źródła? Pamiętaj, że dCi jest bardzo wrażliwe na jakość. Edytowane 17 Stycznia 2012 przez kataryniarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kerkhof Opublikowano 17 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 Wiem, że jest bardzo ważna jakość. Potwierdzona przez bp i stad... W tej chwili 80000 km. Te 150 tys., o których piszesz to z filtrem czy też po jego wycięciu ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pobidowski Opublikowano 17 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2012 (edytowane) Tu akurat nie chodzi mi tylko o FAP. Bo również np. turbina będzie mocno obciążana, z racji krótkich dystansów nawet nie zdąży się silnik nagrzać. Oczywistym natomiast jest, że jak wyjmiesz filtr to nie będziesz miał z nim problemow Edytowane 17 Stycznia 2012 przez pobidowski Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi