iceman_k Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 (edytowane) Witam, Przymierzam się do kupna auta w którym jest jasna materiałowa tapicerka. Czy moglibyście podzielić się swoimi spostrzeżeniami na temat jasne materiałowej tapicerki w Renault ? Czy bardzo się brudzi? Czy lepiej może wybrać czarną jeśli byłaby taka możliwość ? Jak z czyszczeniem/ częstością czyszczenia ? Dodatkowo załączam ankietę (nie potrafiłem zrobić ankiety na naszej stronie więc musiałem użyć zasobów zewnętrznych, mam nadzieję, że to nie narusza regulaminu itp.), która pomoże podsumować Wasze opinie ANKIETA Z góry dziękuję za wszelkie opinie i uwagi! Edytowane 14 Stycznia 2012 przez iceman_k Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawapromyk Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ja mam i nie polecam. Łatwo brudzi się. Nie polecam, szczególnie, gdy ktoś ma małe dzieci. Gdybym miał wybór to wybrałbym samochód z ciemną tapicerką (ale takie wybory to chyba tylko w salonie ). Skromna ta ankieta, może bardziej ją rozbuduj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
brudijr Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ja mam czarną i nic nie widać (mam 3 drzwi, więc często się brudzi), wcześniej miałem MI ale nie z beżową, a z szarą tapicerką ale welurową. O dziwo nie brudziła się mocno i nigdy jej nie prałem Jasna o wiele ładniej wygląda, aczkolwiek zależy czego szukasz, jak chcesz autko o charakterze sportowym, to lepiej ciemne :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rolandzikl Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ja mam ciemną i jestem szczęśliwy, bo przy mojej dzieciarni, gdybym miał jasną, to nie wyrobiłbym na pranie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ja mam jasno-beżową i to był jeden z warunków zakupu. Nie ma większych problemów z utrzymaniem czystości, od nowości nie była prana. Po 5-ciu latach jest parę miejsc do wyczyszczenia, ale nie ma tragedii, a podróżuje z nami 6-cio latek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawapromyk Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 (edytowane) podróżuje z nami 6-cio latek pogratulować i to był jeden z warunków zakupu. Przy zakupie nowego auta to oczywiście można wybierać taką tapicerkę jaka się podoba. Moim kryterium przy zakupie używanego samochodu to przede wszystkim w dobry stan a nie tapicerka o określonym kolorze. Edytowane 14 Stycznia 2012 przez kawapromyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceman_k Opublikowano 14 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ale niestety niektóre modele w pewnych wersjach nie pozwalają na wybór innej tapicerki niż jasna, i tu mam wątpliwości bo nie chce wdepnąć w coś co upiernicze w 2 tyg. i nie będzie można doprać a pranie będzie co tydzień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gojgien Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 niestety niektóre modele w pewnych wersjach nie pozwalają na wybór innej tapicerki W takim wypadku jeśli nie jest to ważne a tylko nieuniknione, możesz zastosować pokrowce, które choć nie są najładniejsze, to jednak praktyczne. Ja na szczęście nabywałem auta, gdzie tapicerka była i jest w odcieniach szarości. To jest najbardziej praktyczne, bo i nie za ciemne, ani się nie brudzi bez pokrowców. Inna sprawa, że nie mam małolatów na pokładzie, a jeśli już, to sporadycznie i pod ścislym nadzorem dorosłych. Szarość może jest pospolita ale to złoty środek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kataryniarz Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Przy zakupie nowego autaKupiłem roczne, ale dłuuugo szukałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rectosei Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Ja mam jasno-beżową i to był jeden z warunków zakupu. To dokładnie tak jak ja. :) Moje poprzednie MII Expresion było z jasnym wnętrzem. Trochę miałem obaw, ale przy 100 tys.km klient który ode mnie odkupił auto był w szoku, że tak świeżo i czysto wygląda wnętrze (nie prane nigdy). Fluenca zamawiałem już z podstawowym założeniem - jasna tapicerka. :) Mam dwójkę małych dzieci sześciolatka i niecałego roczniaka. Nawet plamki nie mam. Oczywiście trzeba pamiętać, że osoba która nie przejmuje się tym co wozi w aucie, jak wozi oraz taka, która sprząta wnętrze dopiero wtedy jak już nie daje się w nim wytrzymać, powinna raczej jednak wybrać czarną kolorystykę. Brudne i zapuszczona jasna tapicerka wygląda wtedy beznadziejnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kanar666 Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 Każdy pisze o zabrudzeniu ale jest jeszcze jedna istotna rzecz,przy bardzo jasnej tapicerce jak kiepsko wpadnie słońce to bardzo się odbija ona od szyby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
megane ang Opublikowano 14 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2012 jak nie masz małych dzieci to kup z jasnym środkiem jak masz to z ciemnym bo inaczej co 2 mieś bedziesz prał środek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
iceman_k Opublikowano 15 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Stycznia 2012 Fluenca zamawiałem już z podstawowym założeniem - jasna tapicerka. :) Mam dwójkę małych dzieci sześciolatka i niecałego roczniaka. Nawet plamki nie mam. Właśnie we Fluencie Privilage jest tylko jasna tapicerka, ale można wybrać Expression z ciemną tonacją i próbować dokupić pakiety żeby wyrównać wyposażenie. Pokrowce na siedzisko zawsze jakimś rozwiązaniem są, ale jak zabezpieczyć się przed brudzeniem podłoża nogami :/ szczerze powiem nigdy nie jeździłem autem z jasnym wnętrzem i jka wtedy w taką pozimową pluchę wsiąść do auta :/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi