grymlu Opublikowano 30 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Stycznia 2012 Witam W mojej megance pojawił się kolejny problem mianowice: problem z podświetleniem tablicy do tego lewa tylna lampa poprostu nic nie świeci stop/pozycja żeby tego było mało zdechły postojówki obie na raz. wymieniłem żarówki dalej nic <do postojówek nie dotarłem prawdopodobnie poprostu spalone> ... bezpieczniki całe aczkolwiek w komplecie przestała działac zapalniczka i tu wymiana bezpiecznika była konieczna czy ktokolwiek ma jakis pomysł co to może być?? i o co chodzi z tymi awariami prawo seriii czy przebieg? Jest jakas regółka mówiąca o tym ze w tym i w tym okresie twoje auto odbierze ci ostatnie siły ..... pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ufo23 Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Z lewej strony z tyłu jest mechanizm otwierania dachu wraz z pompą. Może gdy się rozlał olej, doprowadziło do jakiegoś zwarcia na kablach? Auto było wypadkowe? Chociaż, z elektryką w megankach jest jak na wojnie. Dam Ci link który mi czasem poprawia humor: Co do wieku / przebiegu - prawo reno. Wcześniej czy później się zwali :) wcześniej miałem clio i hasło nigdy więcej reno było często powtarzane!!! no i teraz jeżdżę taką samą meganką jak Twoja :) renault ma coś w sobie. Chociaż powyżej 180k km bym już nie kupił, choćby nie wiem jak ładny i zadbany był egzemplarz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grymlu Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 już zrobione kto by pomyślał że wystarczy wyciągnąć bezpiecznik wsadzic z powrotem i gotowe..... w skrzynce pod paską Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
P_r_z_e_m_o Opublikowano 31 Stycznia 2012 Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 pod paską pod czym :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grymlu Opublikowano 31 Stycznia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Stycznia 2012 Maską przepraszam za literówkę wyjaśniam również sposób naprawy : Naprawa polegała na na wyczyszczeniu styków <gniazd bezpieczników> przy okazji bezpieczniki wymienione na nowe.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi