Skocz do zawartości

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl

Sklep z częściami do Renault - sprawdź iParts.pl

Przestał działać pilot - synchronizacja nie pomaga

Rekomendowane odpowiedzi

Bez komentarza...

Na pewno alarm nie był przerabiany. Od nowego mam kluczyk radiowy. Drugi też jest radiowy. Samochód on nowości należy do mnie. Samochód na moim profilu to mój samochód. Czyli Renault Megane Scenic Pierwszej generacji przed liftem. Przed chwilą sprawdziłem moduł alarmu i jest na nim wypalone na obudowie rok i miesiąc. (10.1998)A mój samochód też jest z tego roku.

Wynika z powyższego, że to już przejściówka pomiędzy ph I i II, jeszcze stara karoseria, a już niektóre elementy jakie znalazły się w poliftowcu od 1999.

Zazwyczaj takie hybrydy miały swoje dodatkowe nazwy modelowe, jak przykładowo Kaleido.

(dopisz przynajmniej rocznik auta do profilu, ułatwi to identyfikację pacjenta i zminimalizuje niedomówienia)

W takim układzie masz tylko możliwość przytrzymać na dłużej przycisk na kluczyku, ponoć w taki sposób nadajnik i odbiornik można ze sobą ponownie sparować. Kodów awaryjnych i możliwości ich zdobycia poza ASO zazwyczaj brak.

Jak to nie pomoże, to zapewne wina alarmu, prawdopodobnie COBRA, ale nie będę za język ciągnął..

Jest gdzieś temat z jego opisem.

Zazwyczaj takie hybrydy miały swoje dodatkowe nazwy modelowe, jak przykładowo Kaleido.

Na pewno nie było przejściówek z silnikami 8V, wszystkie wersje Kaleido miały silniki 1,6/16V.

Możliwe że to jakaś krótka seria początkowa z takim pilotem, ale obawiam się, że jak nie da się przyuczyć to pozostaje CLIP u kogoś kumatego lub wizyta w ASO.

Zgadza się. Alarm to Cobra. Odłączyłem cały moduł alarmu i znowu go podłączyłem. Nie reaguję na kluczyk oraz przestała dioda od immo mrugać.(Mam wycięte immo). Nawet jak samochód stoi to nie mruga tak jak powinna. Poprostu się nie świeci.

• 1 rok później...

Aby nie zakładać nowego tematu

W te ostatnie mrozy niespodziewanie samochód przestał reagować na pilota pilot nie otwiera i zamyka drzwi. Trzy tygodnie temu zdarzyło się to po raz pierwszy wtedy pomogła nowa bateria synchronizacja pilota z samochodem i do przed wczoraj było OK. Przed wczoraj znowu przestał reagować tym razem procedura synchronizacji nie pomogła dopiero wyciągniecie i ponowne włożenie bezpiecznika od UCH pomogło pilot się synchronizował i zaczęło działać lecz podziałało tylko jeden dzień na drugi dzień to samo .Znowu pomogło dopiero wyciągniecie bezpiecznika na chwile i ponowna synchronizacja inaczej nie chciało zsynchronizować jak, długo podziała zobaczymy

Teraz pytanie co to może się dziać możliwe ze to przez temperaturę na polu przez pół roku od kupna było OK zaczęło się to dziać jak temperatury spadły poniżej zera

-pilot radiowy

-immobilizer chyba wycięty bo nie świeci w ogóle kontrolka na desce od immobilizera (tak było od początku jak kupiłem auto) i dodatkowo mogę auto odpalić drugim dorobionym zwykłym kluczykiem

Edytowane przez aston76

Dołącz do dyskusji

Możesz dodać zawartość już teraz a zarejestrować się później. Jeśli posiadasz już konto, zaloguj się aby dodać zawartość za jego pomocą.

Gość
Dodaj odpowiedź do tematu...

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Usuń formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Videos

• Ogłoszenia

• Polecana zawartość

• Nawiew tylnej kanapy - Megane 3
      Witam, planuje zakup Megane 3 Grandtour. Przegladajac ogloszenia nie widze aby jaka kolwiek miala nawiew na tylnia kanape. Pytanie czy jesrt to do zrobienia ? Może części z laguny 3 beda pasować ? Robił, ktoś cos podobnego ? Wymysliłem sobie kupno M3 1.5 dCi 110km, do tego chciałbym na start zrobić chip zeby podniesc moment  obrotowy i zyskać pare km. Później  chciałbym wrzucić jeszcze radio 2din z możliwością podpięcia kamery cofania i gniazdo zapalniczki lub usb do ladowania dla pasazera z tylu. Aczkolwiek najbardziej mnie nurtuje czy jest opcja na ten nawiew do tylu dla pasażerów. Jeżeli to pomocne... jestem gotow zrezygnować z tego joysticka jesli takowa wersja jaka kupie bedzie go posiadać. jezeli bedzie trzeba zmienić caly ten tunel . Dla mnie jest elementem zbędnym. W tym miejscu bardziej pasowałby jakis schowek z zasuwana roletka, albo poprostu miejsce na kubek. 

Jesli był taki temat poruszany to podlinkujcie. Nie znalazlem nic co by zaspokoiło moje pytania. Widziałem wątek o M4 ale te auta chyba troszeczke sie różnią ? 

REGULAMIN Forum się kłania pkt 5.6  - Prezes

• 18 odpowiedzi
    • Nowy Bigster: Wyższy Wymiar Dacii
      Dacia prezentuje nowy model Bigster, który wprowadza markę na wyższy poziom, oferując unikalną propozycję w segmencie C-SUV. Ten model, zgodnie z tradycją marki, zapewnia bogactwo cech i technologii w przystępnej cenie. Bigster to samochód, który łączy solidność, przestronność i nowoczesne technologie, spełniając oczekiwania najbardziej wymagających klientów.
      • 0 odpowiedzi
    • Jak sprawdzić kod silnika?
      Czy można jakoś odczytać kod silnika i skrzyni biegów z naklejki czy VINu? Jeśli tak to jak?
        • +1
      • 10 odpowiedzi
    • Cześć, w przeciągu dwóch tygodni mam odebrać swoje megane 1.3 tce 140. 
      Powiedzcie proszę bo gdzieś wyczytałem, że nowoczesne silniki wraz z olejami są tak skonstruowane, że nie trzeba wymieniać oleju po 1000-2000km od wyjechania z salonu.
      Jak to w praktyce wygląda aby samochód służył długie lata?
      • 34 odpowiedzi
    • Używana Tesla z certyfikatem
      Niedawno trafiłem na wydaję mi się ciekawą opcję, żeby wejść do świata "elektryków". Chodzi o używane samochody marki Tesla, na stronie www.tesla.com/pl_PL/inventory/used - używane można wyszukać używane modele Tesli z certyfikatem. Zakładam, że są one po weryfikacji mechaniki i elektryki. Z tego co czytałem i szukałem w necie to akumulator w Teslach trzyma swoją pojemność całkiem dobrze nawet pomimo upływu czasu, pamiętam, że był z tym duży problem w Nissanach Leaf, które bardzo szybko traciły dostępną pojemność. Wracają do Tesli, to można wejść w szczegóły ogłoszenia, są real photos i co najważniejsze roczna gwarancja. Oczywiście liczę się z tym, że zaraz zostanę zjedzony przez fanów aut spalinowych (też je lubię), ale ... taka używana Tesla z gwarancją to może być ciekawa opcja.

• 17 odpowiedzi
  • Dodaj nową pozycję...

Nasza strona utrzymywana jest wyłącznie z reklam. Dlatego prosimy o wyłącznie AdBlocka w przeglądarce podczas korzystania z witryny https://megane.com.pl .

Tak, AdBlock został przeze mnie wyłączony!