stock844 Opublikowano 18 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 jeśli chodzi o reset km to siada Ci licznik. proponuję Pana z Morzewa.Można jeździć bez licznika a naprawiają w ciagu jednego dnia. W silnikach 1.5 bład injection fault + stop to w 99% padający któryś wtrysk. Zrób próbę przelewową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomek_b Opublikowano 18 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Maja 2012 U mnie pomogla wymiana f. paliwa (musialem pierw wymontowac stary i na jego podstawie szukać nowgo - chodzilo o to czy jest z czujnikiem czy bez tzn mala kosc podczepiana od dolu. W ASO nawet po podaniu nr. VIN nie potrafili mi odpowiedzieć jaki tam jest) Jeżeli chodzi o resetujace sie ustawienia licznika to proponuje najpierw sprawdzić bezbieczniki - w poprzednim aucie czyli Seacie mialem to samo, wystarczylo wymienić przepalony bezpiecznik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meganecoupe02 Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 mario_g, przed kazdym uruchomieniem spróbuj podpompować paliwo gruszką, którą masz w komorze silnika (aż zrobi się twarda). Po pompowaniu zrób jazdę próbną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mario_g Opublikowano 9 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lipca 2012 Trochę to trwało, ale chciałbym podpowiedzieć, co u mnie było przyczyną "injection fault + stop". Okazało się, że to przez padnięty zawór ciśnienia paliwa na pompie CR. Przy okazji sprawdzone wszystkie wtryski i listwa CR - z nimi wszystko ok. Natomiast jeżeli chodzi o resetujący się stan licznika, to winowajcą okazał się akumulator. Po wymianie na nowy, jak ręką odjął. Wychodzi na to, że zegary są jednak w porządku. Mam nadzieję, że dołożyłem małą cegiełkę do rozwiązywania problemów z "iniection fault + stop" i komuś przyda się informacja co może być tego przyczyną. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarioCCH Opublikowano 19 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 19 Grudnia 2013 Można w jakiś sposób sprawdziś ten zawór ciśnienia ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
donpisaro Opublikowano 28 Grudnia 2013 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2013 Może być po prostu wina tego, że masz nieszczelny układ paliwowy. U mnie też tak było. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kici1334 Opublikowano 9 Kwietnia 2014 Udostępnij Opublikowano 9 Kwietnia 2014 (edytowane) Witam, mój problem polega na tym że w Megane 2 z silnikiem 1,5 82 km gdy rano odpalam samochód to pojawia mi się Injection Fault+stop, lecz po drugim razie odpala i jest dobrze. Zazwyczaj póki się nie rozgrzeje to również jest to samo przy przyspieszaniu. Sytuacja powtarza się za każdym razem gdy auto stoi pod chmurką, gdy parkuje w garażu i wyjeżdzam jest wszystko dobrze. Co to może być? Wiem że jest całe mnóstwo podobnych tematów lecz nie znalazłem takiego z dokładnie takim problemem. Jeżeli się mylę to przepraszam Edytowane 9 Kwietnia 2014 przez Kici1334 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Signe Opublikowano 28 Września 2014 Udostępnij Opublikowano 28 Września 2014 (edytowane) Witam, Od kilku dni mam problem z Megi mojej mamy. Ostatnio zostały wymienione dwie cewki + komplet świec. Od tego czasu (podobno, nie wiem dokładnie, byłem na urlopie) samochód zaczął świrować. Jechałem nim dwa razy, co jakiś czas samochód przestaje normalnie pracować. Pokazuje się Injection Fault i samochód nie reaguje na pedał gazu ale silnik nadal pracuje. Musiałem się zatrzymać, zgasić silnik i odczekać. Po kilku minutach odpaliłem i pojechałem dalej. Po jakims czasie znów to samo... Raz samochód przejedzie 500m, a raz 20km ale prędzej czy później odmówi współpracy... Co to może być? :( Edytowane 28 Września 2014 przez Signe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lu_pa Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Mam podobny problem w Megii II, 2003 r. 1,5 dci, 105/6 koników, 128.000 km. W czasie jazdy, przyspieszania na IV/V bieg, pojawia się injection fault + STOP. Po za tym nic się nie dzieje, autko nadal przyspiesza i po chwili komunikat znika!? Miał już ktoś podobny problem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pawel Opublikowano 20 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2015 Czas podłączyć do CLIPa i sprawdzić błędy. Jak kto jest przy przyśpieszaniu, to może się coś dziać z układem sterowania sprężarki. Możliwe, że chwilowo przeładowuje, albo jest zbyt niskie ciśnienie doładowania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lu_pa Opublikowano 21 Października 2016 Udostępnij Opublikowano 21 Października 2016 (edytowane) Przyznam się, że naprawiłem dopiero jak zaczęło doskwierać bardziej, czyli w minione wakacje. Regeneracja dwóch wtrysków pomogła, ale na chwilę. Jak zaczął dobrze chodzić to zaciągnął syf z baku i czyszczenie układu paliwowego doprowadziło ją do super osiągów. Nie wspomnę o małej modyfikacji mapy ;-) Edytowane 24 Października 2016 przez aston76 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi