gregorius Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam wszystkich serdecznie padl akumulator nie wymieniany od nowosci mam zamiar go wymienic megane 2 19dci 2004r mam pytanko do tego akumulatora jes podpiety wezyk czy musze kupic taki sam aku czy moge kupic bez tego wejcia do aku. dzieki za podpowiedzi Regulamin pkt. 5.6, pkt. 5.7 0cool Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aston76 Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Ten wężyk to odprowadzenie gazów z akumulatora. Przeważnie akumulatory maja miejsce na podłączenie tego wężyka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Panowie a ten wężyk to powinien być w każdym aku czy tylko przy nowszych renault? Już parę razy czytam o tym wężyku ale chyba u mnie nic takiego nie ma. Podpinam się pod wasz temacik :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaakK Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Witam, wszystko zależy od akumulatora. Miałem już kilka różnych i w nich nie było wężyków ani króćców do ich podłączenia DaakK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 DaakK Dzięki za info. Nie widziałem takich, ale spróbuje obejrzeć to cudo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawapromyk Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 (edytowane) Ja mam "wężyk", przy zmianie akumulatora na Boscha, też jest miejsce do podpięcia wężyka. Podczas ładowana (szczególnie długiego) akumulatora mogą wydzielać się gazy zawierające kropelki elektrolitu przyspieszającego korozje. Edytowane 9 Lutego 2012 przez kawapromyk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fredi Opublikowano 9 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Lutego 2012 Ten wężyk to gdzieś wychodzi na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawapromyk Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 U mnie wyprowadzony jest pod samochodem, w pobliżu koła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeganeKatowice Opublikowano 11 Listopada 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Listopada 2012 potwierdzam jest to odpowietrzenie akumulatora dla ułatwienia odprowadzania gazów żeby przy długich trasach czy ładowaniu aku nie zbierały sie pod maską. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi