kawa7777 Opublikowano 10 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Lutego 2012 (edytowane) Witam ponownie, mam pytanie, czy na wolnych obrotach w samochodach z silnikiem 1,4 tce wyczuwacie delikatne drgania??, zgłosiłem to do serwisu i dostałem informację, że (ten typ tak ma) od człowieka który takie auto użytkuje, niemniej jednak pracownika serwisu - na marginesie jemu też to przeszkadza, podpowiecie jak u Was? Wygląda to jakby przy dłuższym postoju na wolnych obrotach wpadał w lekką wibrację Edytowane 11 Lutego 2012 przez kawa7777 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomusMaximus Opublikowano 11 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Lutego 2012 Nie zauważyłem żadnych drgań. albo nie są jakoś uciążliwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Stefan_KTP Opublikowano 16 Lutego 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Lutego 2012 też niczego nie zauważyłem w mojej megi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homer Opublikowano 6 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2013 Nie chce robić za górnika ale także zauważyłem takie drgania/wibracje, po uruchomieniu samochodu i przejechaniu ok. 200 m ( wtedy mam światła na skrzyżowaniu ) właśnie czuć takie wibracje co jakiś czas, czy może przybyło użytkowników, którzy to wyczuwają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D-M Opublikowano 7 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 7 Stycznia 2013 Niczego takiego u siebie nie obserwuję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Profit Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Po co przedrzeźniasz przedmówcę :!: a zdążyłeś już pojeździć i ochłonąć po zakupie nowego autka ? :!: Regulamin pkt. 5.13 -Prezes Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kawa7777 Opublikowano 10 Stycznia 2013 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 homer widzę mamy ten sam serwis powiem Ci....mi zdiagnozowali ...w tce tak ma być...zdziwiony?, dodam, ze po 18k km już nie występują te drgania lub się przyzwyczaiłem. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
homer Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Pamiętam jak podobna sytuacja miała w Seatach Leon, silniki 1.6 podobno zachowywały się w ten sam sposób, drgania na postojach. Seat naprawiał to jakoś zwiększając oborty, wpadnę przy okazji do naszego serwisu i zobaczymy co mi powiedzą, a z drugiej strony mam 4 lata gwarancji więc mogę być spokojniejszy trochę :!: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
airbites Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 Nie jest przypadkiem przez zabrudzenie przepustnicy czy dolotu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D-M Opublikowano 10 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2013 a zdążyłeś już pojeździć i ochłonąć po zakupie nowego autka ? Przecież już minęło 5 miesięcy, a na stukanie i drgania zawsze byłem wyczulony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Panowie zadam pytanie uszczegóławiające: Czy w momencie kiedy obserwujecie drgania macie właczoną klimę? Jeśli nie to może tu nalezy szukać odpowiedzi. Od jakiegoś czasu jest trend któremu uległo również Renault do obniżania obrotów biegu jałowego. U żony w CIII jest podobna sytuacja tzn. przy wyłączonej klimie wyczuwalne są drgania na wolnych obrotach. Po właczeniu klimy obroty wzrastają i drgania zanikają. W MIII też obniżają sie obroty biegu jałowego po wyłaczeniu klimy jednak przyznam szczerze, nie zauważyłęm drgań. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 (edytowane) Witam. A ja tak z innej beczki, ale panowie tu pytanie do was, ponieważ posiadacie autka z tym silnikiem. Znajomy przymierza się do zakupu meganki III 1,4 TCE. Poprosił mnie o opinie na temat auta z tym silnikiem. Oczywiście z czystym sumieniem poleciłem mu samochód z tym silnikiem, kierując się chociażby pozytywnymi opiniami z tego forum, choć sam posiadam diesla. Ale do rzeczy, znajomy odwiedził salon, odbył jazdę próbną i wszystko cacy, do czasu, kiedy wyczytał gdzieś o wadliwym turbo w tym modelu. Ja mu na to, że nie możliwe, te turbinki się nie psują i od razu pytam skąd ma takie informacje. A on przysyła mi linka z hiszpańskiej stronki: http://translate.googleusercontent.com/translate_c?depth=1&hl=pl&langpair=es%7Cpl&rurl=translate.google.com&u=http://www.forocoches.com/foro/showthread.php%3Ft%3D1725861&usg=ALkJrhhE16lh21KgUmWI3vllfNz0CR6bmg Czy miał ktoś z was coś podobnego? Wydaje mi się, że to pojedynczy przypadek i niekoniecznie chodzi o turbo, przyznam się ,że nie mogłem połapać się w tych postach tłumaczonych translatorem, ale facet się wystraszył i zastanawia się teraz nad 1,6 110KM. Napiszcie co nieco, żebym mógł uspokoić typa, bo wpadł w panikę. Ja osobiście uważam jednostkę 1,4 TCE za bardzo udaną i takową mu ciągle doradzam. Edytowane 11 Stycznia 2013 przez hymmen Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
robpab Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Tłumaczenie koszmarne. Ni w ząb nie idzie zrozumieć o co kaman. Jak sam zauważyłeś to pewnie pojedynczy przypadek. Jak do tej pory nikt się nie skarżył na uszkodzone turbo, a kilka TCe na tym forum jest. Trzeba sie kolegi zapytać czy nie odstrasza go wizja uszkodzonego koła zmiennych faz rozrządu albo cewek w 1,6? :!: W ten sposób nigdy nic nie kupi bo w każdym aucie ma prawo cos się zepsuć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hymmen Opublikowano 11 Stycznia 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Stycznia 2013 Dokładnie, o "słynnym" kole zmiennych faz rozrządu oczywiście wspominałem. Ale przede wszystkim o gorszej kulturze jazdy silnika 1,6 110 KM, bez obrazy dla użytkowników tego modelu, chodzi mi o elastyczność TCE, dodam, że miałem okazję się takim autkiem przejechać, bajka. Będę znajomka męczył dalej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stasiekx Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Udostępnij Opublikowano 28 Sierpnia 2015 Podłączę się pod temat, mam też problemy z "wibracjami" na postoju. Kupiłem megi trzy miesiące temu, po jakimś czasie zauważyłem wibracje. Moja Alfa jtd mniej się trzęsła niż megi. Poduszki silnika sprawdziłem, wszystko ok. Nie wiem co sprawdzać, dwumasa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi